DUSCART’tan DPÜ’ye Bir TEKNOFEST Şampiyonluğu Daha

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin DUSCART takımı, TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen İvmelenme Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

DUSCART, DPÜ'nün TEKNOFEST zaferlerine bir yenisini ekledi.

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan DUSCART takımımız, TEKNOFEST kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışları'nda bu yıl ilk kez düzenlenen İvmelenme Yarışması'nı Türkiye birincisi olarak tamamladı.

Öğencilerimiz Melike İnci Şahin, Halime Feyza Tekin, Bahadır Burak Kahveci, Yusuf Çılgın, Ömer Furkan Yanık, Mehmet Akif Sargın,  Haşim Kerim Arslan, Ali Pulat, Eda Nur Tekeli, Mehmet Ali Horuz, Bedirhan Uygun, Süleyman Sefa Gürer, Ömer Faruk Kolu, Dilara Benli, Şükran Akşımşek, Tuğba Nur Başkaya ve İlknur Gençoğlu'ndan oluşan DUSCART takımı yarışmadan elde ettikleri başarıyla takım olarak 50 bin TL'lik birincilik ödülünün de sahibi oldular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, DUSCART'ın başarısını "Üniversitemizi gururlandıran başarıda, özveriyle emek verenleri tebrik ediyorum" ifadeleriyle kutladı.

DUSCART'ın başarısı hakkında bir mesaj yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, KARANDA İHA'nın aynı gün elde ettiği TEKNOFEST birinciliğine de atıfta bulunarak "Çifte bayram... TEKNOFEST’te DPÜ rüzgarı esmeye devam ediyor. DPÜ DUSCART Elektromobil Takımı 18.’si gerçekleştirilen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ivmelenme (hız) yarışmasında Türkiye 1.’si olmuştur" dedi ve şampiyon öğrencilerimizi tebrik etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Nisan 2023, Pazar / 1100 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest,

Bu Kategorideki Diğer Haberler