Teşekkürler KARANDA İHA

Kütahya Dumlupınar Üniversitesini TEKNOFEST 2023’te İnsansız Hava Aracı Yarışmalarında temsil eden KARANDA İHA Takımımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğa ulaştı.

DPÜ’nün insansız hava aracı takımlarından KARANDA İHA, TEKNOFEST 2023’te şampiyonluğa ulaştı.

Bursa’da düzenlenen yarışmalara son şampiyon unvanıyla gelen ve ön elemeleri de birinci tamamlayan KARANDA İHA, final yarışmalarında 94 puana ulaşarak şampiyon olan üç takımdan birisi oldu. TEKNOFEST tarihinde üst üste iki sene şampiyon olan az sayıda takım arasına girerek çok önemli bir başarıya uzanan KARANDA İHA, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DPÜ’nün gururu oldu.

Bu yılki yarışmada keşif ve kargo olarak adlandırılan iki adet VTOL İHA ile hastaneler için kan tedariği, kazazedeler için ise kaza yerinin bildirilmesini amaçlandığı bir görevi yerine getiren  KARANDA'nın  kargo İHA’sı 24 kilogram ağırlığa, 6 kg faydalı yük kapasitesine, 3700 mm kanat açıklığına ve 2 saat uçuş süresine sahip. Ekip üyesi öğrencilerimiz tarafından yerli olarak geliştirilen yazılımla mobil uygulama ve arayüz ile anlık olarak İHA’ların hız, irtifa, konum gibi bilgilerine erişilebiliyor.

UYSAL VE GÖÇMEZ'DEN TEBRİK MESAJI

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez öğrencilerimizi kutlayarak şu mesajı paylaştı:

332 bin takımın ve 1 milyon üstünde fazla yarışmacının olduğu dünyanın en büyük teknoloji fuarı TEKNOFEST'te, İHA kategorisinde 2 bin takım için de üst üste 1. olan KARANDA İHA'yı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Katkı veren başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emeği geçenleri de kutluyorum.

Elde edilen başarı hakkında bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, "TEKNOFEST 2023'e şampiyon olarak gelen KARANDA İHA, bu unvanını koruyarak bizi bir kez daha gururlandırdı. İki sene üst üste şampiyon olmak TEKNOFEST tarihinde eşine az rastlanır bir başarı. Ekipte yer alan tüm öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum. Yarışmaları devam eden takımlarımıza finalde başarılar diliyorum" dedi.

ÖDÜL TÖRENİ 1 MAYIS'TA

Öğrencilerimiz Ömer Melih Sevici, Aziz Bilgin, Ahmet Kaan Beyaz, Sefa İyik, Kemal Metin Mezin Yasin Karabulut ve Ahmet Samet Özalp’ten oluşan KARANDA İHA, şampiyonluk ödülünü 1 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek ödül töreninde alacak.

Öğrencilerimizin Bursa Yunuseli Havalimanı'ndaki standı, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından da ziyaret edildi. Öğrencilerimizin projelerine yakın ilgi gösteren Bayraktar, KARANDA İHA'nın projeleri hakkında da öğrencilerimizden bilgi aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Nisan 2023, Cumartesi / 1665 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest,

Bu Kategorideki Diğer Haberler