DPÜ AKUK 7 Vatandaşımızı Enkazdan Kurtardı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (DPÜ AKUK), görev yaptığı Hatay’ın Antakya ilçesinde 7 vatandaşımızı göçüğün altından kurtardı.

DPÜ AKUK'un deprem bölgesindeki çalışmalarında 7 vatandaşımız hayata tutundu.

Ülkemizin karşılaştığı en büyük felaketlerden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde görev yapan DPÜ AKUK, Esenlik Mahallesi'nde bir binanın enkazından anne, baba ve bir çocuğunu kurtarmayı başardı.

DPÜ AKUK Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Hakan Aykul, 7 Şubat günü itibariyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı ekiplerin 7 vatandaşımızı enkaz altından çıkardığı bilgisini verdi.

PROF. DR. UYSAL: DPÜ AKUK'U TEBRİK EDİYORUM

Üniversitemizin tüm birimleriyle yardımlarını sürdürdüğünü kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

Hamdolsun, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (DPÜ AKUK) ekibi 35 saat sonra bir aileyi kurtarmaya vesile oldu. Toplam 7 vatandaşımızın hayata tutunmasını sağladık. AFAD ile eş güdümlü biçimde çalışan DPÜ AKUK ekibini tebrik ediyorum. Kendileri üniversitemizin ve ilimizin gururu oldular.

Öte yandan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede en çok ihtiyaç olan malzemelerden oluşan yardımlarımızın birinci postasını Valiliğimizin gösterdiği toplama noktasına bugün teslim ettik. Kızılay Başkanlığımıza bir otobüs tahsis ettik. Diğer araçlar ve gönüllülerle birlikte bölgeye gitmek için bugün yola çıktılar. Teknokent yönetim kurulumuz da özel gündemle toplandı ayni ve nakdi yardım kararı aldı. Üniversitemizde tahsil gören deprem bölgesi olan 10 ilimizde ikamet eden 2622 öğrencimize ulaşmaya ve durumlarını öğrenmeye çalışıyoruz. 

Bu büyük felakette tüm imkanlarımızla yardım etmeye çalışıyoruz. Gün, el ele verme günüdür. Yardım etme, felaketzedelerin yanında olma günüdür. Gün, aziz milletimize ve devletimize sevgi ve bağlılığımızı gösterme günüdür. Rabbim vefat eden vatandaşlarımıza rahmet etsin. Yaralılarımıza acil şifalar versin.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Şubat 2023, Salı / 2900 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, deprem, hatay,

Bu Kategorideki Diğer Haberler