Tavşanlı MYO’da Peygamberimiz, Camiler ve İrşat Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda, Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Peygamberimiz, Camiler ve İrşat konulu konferans gerçekleştirildi.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda,Peygamberimiz, Camiler ve İrşat konulu konferans düzenlendi.

Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu, İstiklâl Marşımızın söylenmesi ve Müftülük İmam Hatibi Necdet Bilgin tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, "Akademik eğitimler, teknolojik, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanında manevi dünyamıza hitap eden bu tür etkinlikler ile öğrencileri nitelikli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Manevi konularda İlçe Müftülüğümüzün her zaman desteklerini aldık. Ayrıca dini ve manevi konularda öğrencilerimizin Müftülüğümüzden her zaman destek alabileceklerini ve İlçe Müftülüğü ile sık sık etkinlikler yapacağımızı hatırlatmak isterim" dedi.

"MANEVİ KONULARDA GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Öğr. Gör. Nur Hoşgör'ün moderatörlüğünde gerçekleşen ve Ferhan Doğan, Zekeriya Korkmaz ve Mehmet Omurtağ'dan oluşan Tavşanlı Müftülüğü İlahi Korosu tarafından Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Tavşanlı Müftüsü Mevlüt Hakan Asan Peygamberimiz, Cami ve İrşat konulu konuşmasını yaptı.

Müftü Mevlüt Hakan Asan konuşmasında Hz. Muhammed'in sahip olduğu güvenilirlik ve ahlak konularını anlatarak onun, tüm insanlığı imana ve güzel ahlaka çağrısını, ibadete ve kurtuluşa davetini, birliğe ve kardeşliğe yönlendirmesini, iyiliğe ve takvaya çağrısını örnekler ile açıkladı. Kelime anlamı doğru yolu gösterme olan “irşat” kelimesinin Peygamberimizin yaşamı, sünnetleri ve hadisleri ile anlam kazandığını belirten Mevlüt Hakan Asan, gençlerimizin manevi konularda yapacakları faaliyetler ile her zaman yanlarında olacaklarını belirtti ve gençleri Tavşanlı Diyanet Gençlik Merkezinin faaliyetlerine davet etti. KYK Tavşanlı Aslan Bey Yurdunda görevli Diyanet Manevi Danışmaları Hakkı Erol ve Azime Akarçay'ı öğrencilerimizle tanıştıran Müftü Asan, öğrencilerimizin her konuda Müftülüğümüzün manevi danışman görevlilerinden destek alabileceklerini söyledi.

Yoğun ilgi ile izlenen konferans sonunda Prof. Dr. İsmet Çelik, sunumları dolayısıyla başta Müftü Asan olmak üzere tüm Müftülük personeline teşekkür ederek günün hatırası olarak konuklarımıza Tavşanlı leblebisi ve Tavşanlı yerleşkemizde yetiştirilen lavantalardan hediye etti. Asan da Prof. Dr. Çelik'e, Diyanet İşleri Başkanlığının kitap ve dergilerinden hediye ettikten sonra gençleri bilgilendirme fırsatı buldukları için Prof. Dr. Çelik özelinde Meslek Yüksekokulumuza teşekkür etti.

Etkinlik öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı dergilerin hediye edilmesi ile son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Ekim 2022, Çarşamba / 458 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler