DPÜ’den Ahmet Yakupoğlu İçin Anma Töreni

Kütahya’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan ressam Ahmet Yakupoğlu için, ölümünün altıncı yıl dönümü dolayısıyla evinde anma töreni gerçekleştirildi.

Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu, ölümünün altıncı yıl dönümünde evinde düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Anma programı Ahmet Yakupoğlu’nun evinde Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikler ile başladı. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, akademik personelimiz ile Ahmet Yakupoğlu'nun sevenleri katıldı.

PROF. DR. UYSAL: YAKUPOĞLU'NUN EVİNİN ÇEVRESİ YAKINDA BİR KÜLLİYE OLACAK

Burada bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yakupoğlu'nu anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Biz de rahmetli Ahmet Yakupoğlu'na karşı muhabbet varsa onun kamili mürşid olduğunun delilidir. Hayattayken ondan istifade etmiş olan sizleri tebrik ediyorum. Bu gezek kültürünü devam ettirmekle kendisi aramızda olmasa bile manen aramızda olduğunu, onun semalarından istifade edebileceğimizi düşünüyorum. Sadece burası değil, müzemiz de yakın zamanda açılacak. Burası eviyle, camisiyle, müzesiyle adeta bir külliye olacak. İnşallah yeni nesiller bunlardan istifade edecek. Bu törene katılarak şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Tören neyzenlerin ney dinletisi ile sona erdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ekim 2022, Salı / 1204 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, ahmet yakupoğlu,