Âşık Yoksul Derviş DPÜ’ye Konuk Oldu

Mutasavvıf ve Halk Ozanı Âşık Yoksul Derviş, 12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu kapsamında DPÜ’de gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Halk ozanı Aşık Yoksul Derviş, DPÜ'ye konuk oldu.

FEF Germiyanoğlu Konferans Salonu’nda 12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu kapsamında düzenlenen ve akademisyenlerimizden Doç. Dr. Erdal Aday’ın yönetiminde gerçekleşen âşıklık geleneği konulu söyleşiye Âşık Yoksul Derviş olarak da bilinen Şemsettin Kubat'ın yanı sıra  akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Basılı on beş eseri bulunan Şemsettin Kubat, eserlerinde ehli beyt sevgisini, tasavvufi unsurları, okumanın önemi ve aşk kahramanlık, vatan millet sevgisi konularını işleyen ve ayrıca hafız ve imamlık da yapan Âşık Yoksul Derviş amcası olan Aşık Şemsettin Kubat'ın hoşlama adı verilen 'Hoş geldiniz' eseriyle dinleyicileri selamladı ardından kendi hayat hikayesini anlatarak saz eşliğinde aşıklık geleneğinin örneklerini sergiledi.

Doç. Dr. Erdal Aday’ın ve öğrencilerimizin sorularını büyük bir içtenlikle cevaplayan Âşık Yoksul Derviş, âşıklık geleneği hakkında bilinmeyenleri katılımcılarla paylaştı. Söyleşide ayrıca Âşık Yoksul Derviş’in oğlu Talip Kubat da babasının eserlerinden bestelenen müzikleri katılımcılara sundu.

Söyleşinin sonunda ise Doç. Dr. Aday, Âşık Yoksul Derviş’e Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin sembolik anahtarını sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Haziran 2022, Pazartesi / 750 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler