DPÜ’nün Mezuniyet Coşkusu Simav’da

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu için Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkemizde mezuniyet törenimiz il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav MYO için mezuniyet törenleri düzenlendi.

Simav Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet törenimize Kütahya Valisi Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer, Rektör Yardımcımız ve Simav Teknoloji Fakültesi (STF) Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav MYO Müdürümüz Prof. Dr. Alaattin Kaçal, il ve ilçe protokolünden davetliler, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu ile fakültemize atölye de bağışlayan Nurhan Kazcıoğlu, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri ile basın temsilcileri katıldı.

PROF. DR. KAÇAL: KAYBETTİĞİNİZDE DEĞİL VAZGEÇTİĞİNİZDE YENİLİRSİNİZ

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören, öğrenciler adına yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerinin konuşmalarıyla devam etti. Törende ilk konuşmayı yapan Simav MYO Müdürümüz Prof. Dr. Alaattin Kaçal, “Mesleki becerinizi ve bilimin ışığını önünüze alarak, yürüyün! Gölgeniz arkadan ister gelsin, ister gelmesin. Burada önemli olan pes etmeden mücadele etmektir. Kaybettiğinizde değil vazgeçtiğinizde yenilirsiniz” dedi ve öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

PROF. DR. GAVAS: ARTIK HEPİNİZ ÜLKENİZE KARŞI SORUMLU MÜHENDİSLERSİNİZ

Rektör Yardımcımız ve STF Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas, konuşmasında insanı insan yapan değerlere sahip çıkmanın ve iyi bir insan olmanın her şeyden çok daha öncelikli olduğunu vurguladıktan sonra, “Bugün artık her biriniz kendinize, ailenize ve ülkemize karşı sorumlu olan birer genç mühendislersiniz. Buradaki anılarınız, hayatınızın kapanmayan ve unutulmayan bir sayfasını teşkil edecektir. Bundan sonraki hayatınızda aynı zamanda üniversitemizin, fakültemizin ve Simav’ımızın birer gönüllü elçileri, temsilcileri olacaksınız, hayırlı olsun” dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Av. Adil Biçer, "Öğrenci kardeşlerimi, onları yetiştiren ailelerini ve kıymetli hocalarımızı tebrik ediyor, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve başarılar diliyorum" dedi.

PROF. DR. KÂZIM UYSAL: EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLERİN İYİ YETİŞMESİ İÇİN YAPILAN YATIRIMDIR

Kısa bir süre önce DPÜ öğrencisinin vefat etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

DPÜ olarak Simav ilçesi bizim için çok değerli, cennetin adeta bir köşesi konumunda. Sıcak ve soğuk suların aynı yerden fışkırdığı bir yer. Simav’da olmak, burada okumak bir ayrıcalıktır. En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu kampüsümüzün ve fakültemizin Simav’da inşa edilmesinde katkısı olan başta Dr. İbrahim Naci Eren’e, Eczacı Oğuz Akın’a, Nurhan Kazcıoğlu’na ve emeği geçen ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum. En büyük yatırım gençlerin iyi yetişmesi için yapılan yatırımdır. Çünkü geleceğimiz, milletin bekası gençlerin elindedir. Sevgili anne ve babalar, bugün sizin en mutlu gününüz, evladınızın diplomasını aldığını görmek, mezun olduğunu görmek sizler için çok güzel bir duygudur. Bu duyguyu yaşıyorsunuz, inşallah evlatlarınızın daha nice başarılara imza attığını da görürsünüz. Sevgili öğrencilerim, gün sizin gününüz. Bu mutlu gününüzde yolunuz açık olsun. Hayaliniz yüksek olsun. Bugün aynı zamanda Büyük Zafer’in, Dumlupınar Meydan Muharebesinin 100. Yılı, mutlu günümüz. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış, bastığınız her karış toprakta şehitlerimizin kanı var. Bu vesile ile siz öğrencilerimizden isteğimiz, şehitlerimize sahip çıkmayı, onların bizlere bıraktığı emaneti, vatanı, bayrağı, istiklali, hürriyeti, kutsal adına ne varsa değerlerimizi yaşatmayı siz gençlerimizden istiyoruz. Mezuniyetiniz kutlu olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.

FAKÜLTEMİZE MÜJDEYİ VALİ ÇELİK VERDİ

Öğrencilerimizin mezuniyet heyecanına ortak olan Vali Ali Çelik, katılımcılara şöyle hitap etti:

Yarınlara imza atmak için hazırsınız. Her başlangıçta hedef ve zorluklar var. Hepsi sizi güçlendirecek, gelecek sizlerle daha umut dolu olacak. Bu vesileyle Simav’ın eğitimine yaptıkları yatırımlarla gönüllere taht kuran merhum hayırseverler Dr. İbrahim Naci Eren ile Oğuz Akın’ı rahmet yâd ediyorum. Bugünkü bu mutlu gününüzde bir müjdeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. Hayırsever iş insanı Şeref Kazcıoğlu, Simav Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün ihtiyaç duyduğu uygulama atölyesini yapacağını açıkladı. İnşallah seneye tamamlanmış olacak. Şeref Kazcıoğlu’na devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum. Allah hepimize insanlara faydalı olacak işler yapmayı, arkamızda hoş bir seda bırakmayı nasip etsin.

Protokol konuşmalarının ardından Simav Eynal Kaplıcaları Mehteran Takımı Konseri ile devam eden tören; Fakülte ve Meslek Yüksekokulunda dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin takdim edilmesi, mezun kütüklerine isim çakılması, mühendislik yemini ve geleneksel kep atma töreni ile mezuniyet pilavının ikram edilmesiyle sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Haziran 2022, Cuma / 744 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler