DPÜ TUBİF’te Türk Mutfağının Dünü Bugünü Yarını Ele Alındı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesinde (DPÜ TUBİF), Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk Mutfağının Dünü Bugünü Yarını isimli söyleşi gerçekleştirildi.

DPÜ TUBİF, Türk Mutfağının Dünü Bugünü Yarını isimli söyleşiye ev sahipliği yaptı.

TUBİF Konferans Salonu'nda Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Kansu Gençer'in yönetiminde gerçekleşen ve Doç. Dr. Sibel Önçel ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İpar'ın konuşmacı oalrak katıldığı etkinliğe akademik ve idari personellerimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Söyleşide konuşmacı Doç. Dr. Sibel Önçel, Türk mutfağının tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verirken konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İpar ise gastrodiplomasi ve Türk Mutfağı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlik sonunda aynı zamanda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı olan Dr. Öğr. Üyesi Kansu Gençer tarafından konuşmacılara plaket sunuldu.

Söyleşinin ardından Fakültemizin bahçesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Özkan Demir'in yönetimi eşliğinde bölüm öğrencilerimizin hazırladığı Türk mutfağı lezzetleri ile sunum ve tadım etkinliği gerçekleştirildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Haziran 2022, Çarşamba / 1493 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler