DPÜ’de TÜBİTAK TEYDEB Destekleri Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek’in konuşmacı olarak katıldığı TEYDEB 1501-1507 başlıklı destekler için seminer düzenlendi.

DPÜ'de TÜBİTAK TEYDEB destekleri konuşuldu.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu'nda Mühendislik Fakültemiz, Akıllı Sistemler Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DPÜ ASTAM) ve Teknoloji Transfer Ofisimizin (DPÜ TTO) iş birliğiyle düzenlenen seminere, konuşmacı TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek'in yanı sıra, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, DPÜ ASTAM Müdürümüz Doç. Dr. Serdar Özyön, araştırma merkezlerimizin müdürleri ve akademik personellerimiz katıldı.

Seminerde TEYDEB'in yapısı, verdiği destekler, 1501 ve 1507 başlıklı destekler ve bu desteklerdeki son yenilikler, iş akış şemaları, projelerin kabul ölçütleri, Başkanlığın verdiği diğer destekler, girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirme ve teknogirişim destekleri konusunda sunumlar yapıldı.

Öte yandan okulumuzu ziyaret eden Dr. Hasan Selçuk Selek, seminer öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Mühendislik Fakültemizin Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ile Rektörlük makamında bir araya geldi.

Seminerin ardından ise Kütahya Tasarım Teknokent'te bulunan firmalardan Cezeri Teknoloji ve Kuartek Tasarım firmaları ziyeret edilerek Kütahya Tasarım Teknokent Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ile Kütahya'da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarından Güral Vit, Nursan, İGSAŞ ve NG Makine'nin Ar-Ge birimi temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mayıs 2022, Pazartesi / 1257 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, sakarya üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler