Eğitim Fakültemiz İlk Kez TÜBİTAK’tan Destek Kazandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin ’Geogebra Destekli Farklılaştırılmış Matematik Etkinliklerinin Üstün Zekâlı ve Yetenekli Öğrencilerin Yaratıcılık Becerilerine Etkisi’ başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

DPÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerinin projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans öğrenci grubunun hazırlamış oldukları proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Bu yıl rekor katılımla gerçekleşen TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Eğitim Fakültemizin öğrencilerinin projesi de desteklenmeye layık çalışmalar arasında yer aldı.

Fakültemizden yapılan açıklamada, Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Gamze İnci’nin akademik danışmanlığını yaptığı, 3. sınıf öğrencileri Feyza Nur Aylanç’ın yürütücülüğünde ve Zehra Acar’ın araştırmacı olduğu 'Geogebra Destekli Farklılaştırılmış Matematik Etkinliklerinin Üstün Zekâlı ve Yetenekli Öğrencilerin Yaratıcılık Becerilerine Etkisi' isimli projede ülkemizin yer üstü hazineleri olarak görülen üstün zekâlı ve yetenekli çocukların yaratıcılık becerilerine katkı sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.

Açıklamanın devamında bu hedef doğrultusunda teknoloji destekli farklılaştırma temelli matematik etkinliklerinin 5 haftalık bir süreçte üstün zekâlı ve yetenekli öğrencilere üniversitemizde öğretileceği kaydedildi.

Öte yandan açıklamda DPÜ Eğitim Fakültesinin bir projesinin ilk kez bir TÜBİTAK desteği aldığı hatırlatılarak bu projenin gelecek dönem projelerine örnek teşkil etmesinin beklendiği vurgulandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Mayıs 2022, Cuma / 1404 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, sakarya üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler