DPÜ’de 15. Çizgi Film ve Animasyon Festivali

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 15.’si düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası kapsamda gerçekleştirilen Çizgi Film ve Animasyon Festivali için açılış töreni yapıldı.

15. Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali açılış töreni DPÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleşti.

GSF Ahmet Yakupoğlu Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, KGSMYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan DPÜ ULMER Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yunus Şişman, şunları söyledi:

Güzel Sanatlar Fakültemizin bu yıl 15.'sini düzenlediği Çizgi Film Animasyon Festivaline başlamadan önce dünkü şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. GSF’nin eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmesini ve yurt içi ve yurt dışında bir çok faaliyete devam etmesini bugün bir kez daha tecrübe etmiş olduk. Bugüne kadar birçok sanatsal projeyi gerçekleştirmiş bulunmaktalar. Bu festival de bunun en önemlilerinden bir tanesi.

Üç güne yayılan festivalimizde öğrencilerimiz kendi emekleriyle oluşturdukları eserleri, özel sektördeki alanındaki uzmanlara takdim etme şansı bulacak. Böyle bir birlikteliği bize sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ben huzurlarınızda tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu festivalimize destek veren tüm sponsorlara da teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

PROF. DR. UYSAL: DPÜ SANATA VE SANATKÂRA ÇOK ÖNEM VEREN BİR ÜNİVERSİTE

Törende katılımcılara hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi:

Sevgili misafirler ve çok değerli öğrencilerim hepiniz hoş geldiniz. Şu an karşımda çok iç açıcı, mutlu eden ve rengârenk bir manzara var. Bu etkinliğe sebep olan herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle Fransa İtalya, İspanya’dan gelen misafirlerimizi de canı gönülden selamlıyorum. Kendileri burada olmaktan dolayı çok mutlular. DPÜ özellikle sanata ve sanatkâra çok önem veren bir üniversite. Bunu sözle değil, yaptığımız işlerle gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Sadece ulusal bazda değil uluslararası bazda da çok önemli projelere imza atıyoruz. Gerek akademisyen arkadaşlarımı, gerekse öğrenci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

"DÜNYAYI SANATLA VE SANATÇIYLA DEĞİŞTİREBİLİRİZ"

Farklı olmak ve farklılığı kabul etmek çok güzel bir şey. Dünyada 7-8 milyar insan var. Hepsi farklı, hepsinin parmak izi farklı, dokusu farklı, hiçbir insan hiç birinin aynısı değil, bu farklılık aslında varlık âleminin her şeyine şahit. Bu farklılıklar içerisinde bir birlik var. Demek ki farklı olmak bir yaratılış gerçeği. Farklı olmanın yanında farklı düşünceler, farklı kültürler ve farklı medeniyetleri de kabul edeceğiz. Bundan dolayı insanların, milletlerin, devletlerin bir araya gelmelerini ve proje üreterek beraber çalışmalarını çok önemsiyorum. Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkeler çok köklü, tarihsel derinliği olan milletler ve devletler. Oradan akademisyenler ve öğrenciler bize geldiler, bizler de tarihin en köklü, en derin, en parlak milletlerden devletlerden bir tanesiyiz.

Avrupa’da özellikle bu köklü medeniyetler bir araya geliyorlar, bu farklılıklar içerisinde insani değerler üretiyoruz. Hepimizin hoşuna giden sanat eserleri ortaya koyuyoruz. İşte dünyayı değiştireceksek bunu sanat ve sanatçıyla başarabileceğimize inanıyorum. Sanat insanın içindeki güzelliklerin, var olan iyiliklerin dışa yansımasıdır. O iyilikler dışarı yansıyor, bizler de ona sanat eseri diyoruz.

"SANAT VE SANATKÂRA DEĞER VERMEK İNSANİ BİR GÖREVDİR"

Tüm canlılar içerisinde, sanata bakıp sanatkârı anlayabilen bir canlı yok. Tüm canlılar içerisinde esere bakıp ustayı takdir eden bir canlı yok. Tüm canlılar içerisinde kendi yaptığı sanata bakıp keyif alan yaptığı sanatın başkaları tarafından görülüp takdir edildiğinde zevk alan başka bir canlı yok! İnsan farklı o zaman sanat ve sanatkâra önem vermek insani bir görevdir. DPÜ olarak da bu insani görevi yapıyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu festivalin çok verimli geçmesini niyaz ediyorum.

FESTİVAL KAPSAMINDA BİR ÇOK ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve davetliler festival kapsamında öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve Kütahyalı sanatçıların eserlerinden oluşan sergileri gezdiler ve sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldılar.

Atölye çalışmaları, seminerler, kostüm yarışmaları ve canlı röportajların DPÜ TV'den canlı yayınlandığı festival, öğrencilerimiz, Kütahya'daki devlet ve özel nitelikli okullar, sanatçılar ve Üniversitemizin paydası olduğu Comix Digital projesi kapsamında İtalyan ve Fransız akademisyenler tarafından ziyaret edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Mayıs 2022, Cuma / 1777 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler