DPÜ’nün Desteğiyle Engelleri Aşacak Proje İçin Açılış Töreni

Gediz Meslek Yüksekokulumuzun destek verdiği Afet Farkındalığı ve Eğitimle Kazanarak Engelimi Aşıyorum projesinin atölyelerinin açılışı için Kütahya’da tören düzenlendi.

Afet Farkındalığı ve Eğitimle Kazanarak Engelimi Aşıyorum projesi için açılış töreni düzenlendi.

Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından yürtüülecek proje için Gaybiefendi Mahallesi'nde açılan atölyede gerçekleştirilen ve Kütahya Valisi Ali Çelik ile Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Kırbaç'ın de katıldığı törende üniversitemizi Mühendislik Fakültemizin Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Gediz MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Necati Yakup Ünallı temsil etti.

Gediz Meslek Yüksekokulumuzun 15 adet düz dikiş makinesi, 2 adet overlok makinesi, 1 adet endüstriyel ütü ile destek verdiği Afet Farkındalığı ve Eğitimle Engelimi Aşarak Kazanıyorum Projesi kapsamında projede engelli ve engelli yakınlarına temel dikiş eğitimi verilecek. Eğitim sonrası, olası bir afette kullanılmak üzere oyuncak görünümlü afet battaniyeleri üretilecek. Üretilen battaniyelerden 450 adedi AFAD’a, 450 adedi Kızılay’a ve 100 adedi Sevgi Evlerine dağıtılacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Mayıs 2022, Perşembe / 958 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler