Domaniç Hayme Ana MYO’da Hedef Sıfır Atık ve Çevre Bilinci

DPÜ Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda sıfır atık hedefiyle düzenlenen ve öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlayan Çevre Bilinci etkinliği gerçekleştirildi.

DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO'da öğrencilerimize yönelik Çevre Bilinci etkinliği düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzun Sosyal Güvenlik Programı müfredatında yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında, dersin sorumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Yüksek danışmanlığında yürütülen projeyle, MYO öğrencilerine atık yönetimi, sıfır atık ve çevre bilinci konusunda bilinçlendirmek amacıyla öğrencilerimiz Demet Erol, Kübra Aktaş, Defne Yiğit, Damla Özcan'ın katılımyla Çevreciler proje grubunu oluşturuldu.

DOMANİÇ BELEDİYESİNDEN PROJE KAPSAMINDA SEMİNER

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından birisi olan 'Sorumlu Üretim ve Tüketim' amacıyla ilişkilendirilen, 'Geri Dönüşümle Geleceğe Değer Katalım' sloganıyla yürütülen ve Domaniç Belediye Başkanlığının katkı sunduğu proje kapsamında Çevre Mühendisi Salih Kara atık yönetimi, sıfır atık ve çevre bilinci konusunda düzenlenen seminerde öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Atık bilincinin yerleştirilmesinin hem yaşanabilir bir çevreye hem de ekonomik olarak ülkeye çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Salih Kara, "Ülkemizde çevre bilincinin artırılması ile birlikte yaşanabilir çevreye kavuşacağız. Çevre bilincinin kazandırılmasında sadece vatandaşlara değil, atıklarını çevreye salan sanayilere, fabrikalara da düştüğünün belirten Kara, sanayi tesislerinin bilinçsizce ve önlem almadan saldığı atıklar, hem havayı hem yeşil alanları hem de denizlerimizi kirletiyor" dedi.

MYO Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Ali Kosat ile akademisyenimiz Öğr. Gör. Salih Aytemur’un da katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonunda, Öğr. Gör. Ali Kosat ve proje ekip lideri Demet Erol çevre mühendisi Salih Kara’ya teşekkür ederek, çok faydalı bir eğitim olduğunu dile getirdiler.

Seminer sonrasında akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Domaniç Hayme Ana MYO ve çevresindeki çöpler toplandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mayıs 2022, Çarşamba / 671 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler