DPÜ’de Keramika Zirve Başarı Ödülleri Töreni

Üniversitemizin Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde öğrenim gören, başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz için Keramika Zirve Başarı Ödülleri töreninin ikincisi düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde eğitim gören üstün başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-2'de gerçekleştirilen ödül törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Kütahya İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Kırbaç, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Atilla Batur, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ve ödül alacak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları programların ana bilim dalı başkanlarının yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personelimiz katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte düzenlenen törende Keramika Zirve Başarı Ödülünü almaya hak kazanan yüksek lisans öğrencilerimiz Behiye Sena Aydaşgil (Türkçe Eğitimi), Selin Çokdinleyen (Biyokimya), Buse Tınmaz (Seramik ve Cam), Firdevs Altıntaş (Maliye), Emre Seymen (Beden Eğitimi ve Spor), Farıdeh Mohammadımehr (Matematik), Ergun Mamedov (Uluslararası İlişkiler), Shohrat Penjıyev (Beden Eğitimi ve Spor) ile doktora öğrencilerimiz Barbaros Baştürk (Matematik), Merve Kelebekyiğit (İşletme), Kutlu Erşen (Beden Eğitimi ve Spor), Hanene Talhı (Biyoloji), Kamal Heybat (İşletme) ile öğrencilerimizin danışmanları ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

 

PROF. DR. UYSAL: ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

Etkinlikte konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şu ifadeleri kullandı:

Değerli konuklar, bugün yüksek lisans ve doktora programlarında başarı gösteren öğrencilerimizi ödüllendirmek için buradayız. Öğrencilerimiz derslerini başarı ile tamamladılar ve ödül almaya hak kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Başkasının ürettiği bilgi ve teknoloji ile ileri gidebilmemiz, muasır medeniyetleri yakalayabilmemiz ve geçebilmemiz mümkün değildir. Bilgiyi ve teknolojiyi üretmek zorundayız. Üretirsek geri kalmaktan ve çağdaş köle olmaktan kurtulabiliriz. Mesela ürettiğiniz bir otomobilin patentinin başkasında olması demek sizin çalışmanız, işçilik yapmanız esas parayı başkası kazanması demektir. Bunu adeta çağdaş bir kölelik olarak da düşünebilirsiniz. Bundan kurtulmanın yolu bilgi ve teknolojiyi üretmektir. Bunun yapılacağı yerler de üniversitelerdir. Bu yüzden lisansüstü eğitim enstitümüzü ve lisansüstü öğrencilerimizi önemsiyoruz. Son iki yıl içinde lisans/lisansüstü öğrenci oranımız yüzde 5'lerden yüzde 15'lere çıkardık. Laboratuvar alt yapısını geliştirdik ve güçlendirdik. Araştırma projelerine verdiğimiz destekleri önemli derecede arttırdık. Amacımız DPÜ’yü bilgiyi ve teknolojiyi üreten bir üniversite yapmak ve aziz milletimiz başta tüm insanlığın istifadesine sunmaktır.

“BUGÜN SAVAŞLAR BİLE BİLGİ VE TEKNOLOJİ İLE KAZANILIYOR”

Artık eskisi gibi değil. Ordunuz sayıca ne kadar üstün ve eğitimli de olsa savunma sanayiinde teknoloji geliştirmemişseniz kaybediyorsunuz. Milletimizin bekası için bilgiyi ve teknolojiyi üretmek zorundayız. Bundan dolayı bilgi ve teknoloji üreten sizler aziz milletimize en kutsal hizmeti yapıyorsunuz.

Yabancı uyruklu öğrencilerimizin burada ödüller alması da çok önemli. Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri yabancı uyruklu öğrencilere çok önem veriyorlar. Biz de yabancı uyruklu öğrencilere kapımızı açtık ve çok önem veriyoruz. Üniversitemizde misafir öğrencilerimizin sayısı 7.000'i aştı. Onlar da bilgi ve teknoloji üretmemize katkı sağlayacaklar. Sanatımıza ve sporumuza katkı sağlayacaklar. Türkçeyi öğrenip gönül köprüleri kurmamızı sağlayacaklar. 

İnsanı diğer canlılardan ayıran en temel özelliklerden biri de bilim ve teknoloji üretmesidir. Bilgi ve teknoloji üretmek ve araştırmak hiç bir zaman bitmeyecek. Aksine bilgi ve teknoloji üreten ve geliştiren insanların sayıları giderek daha da artacak. Bunu yapan milletler daha da ileri gidecek, yapmayanlar ise geri kalmaya mahkûm olacaklar.

İnsan, çalıştığı nispette mutlu olur. Stres, sıkıntı ve hastalıkların kaynağı tembellik ve işsizliktir. Mutluluğun ve sağlığın kaynağı da üretmek ve çalışmaktır. Çalışmak için temel motivasyonlardan biri de bu olmalıdır. Tüm öğrencilerimize üretmenin mutluluğunu tatmalarını ve bu konuda ısrarcı olmalarını öneriyorum. İnşallah daha çok çalışacağız. Çok çalışmakla hem kendimiz mutlu olacağız hem de milletimizi mutlu edecek ve geleceğe güvenle taşıyacağız. Bu yolda bize destek veren Keramika'ya ve Sayın Emin Yüce'ye teşekkür ediyoruz. Gelecek yılki Keremika Zirve Başarı etkinliğimizde görüşmek dileğiyle.

YÜCE: GENÇLERİMİZİ SANAYİYE VE ÜRETİME BEKLİYORUZ

Salgın sürecinde pek çok ülke üretimden çekilirken ve bugün dahi üretime yüzde 100 olarak dönemezken Türkiye ve Türk insanı üretimden hiç kopmadı. Kütahya özelinde de sanayi etkinlikleri hiç durmadığı gibi yeni sanayi alanları açılıyor. Kütahya 1. OSB'den sonra 30 Ağustos ve Tavşanlı OSB'ler doldu. İnşallah Altıntaş Zafer OSB'de de gelecek yıldan başlayarak fabrika bacaklarının tüttüğünü göreceğiz.

Siz gençlere sanayide çok ihtiyaç duyuyoruz. Siz gençler sayesinde bugün Sanayi 4.0 olarak tanımlanan üretim sürecinde sizlerin varlığını önemsiyoruz. Kendini sürekli geliştiren siz değerli gençleri sanayiye üretime bekliyoruz. Şu an Kütahya'da 21 Ar-Ge merkezi var. Üniversitede öğrendiklerinizi burada deneyimleyebileceksiniz. Lisansüstü Eğitim Enstitümüze böyle pırıl pırıl gençleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimizi en kısa sürede aramızda görürüz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Kasım 2021, Perşembe / 2005 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler