Prof. Dr. Kazım Uysal’dan Öğrencilerimize Yüz Yüze Eğitim Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Yaklaşık bir buçuk yıldır ayrıyız. Uzaktan eğitim yapıyoruz. Ancak sonuna geldik. İnşallah özlem bitecek, hasret sona erecek. Eylül ayında artık yüz yüze eğitime başlıyoruz“ dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, öğrencilerimize yüz yüze eğitimin başlayacağı müjdesi verdi.

Rektörlük makamında İHA muhabiriyle bir söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Kâzım Uysal, yüz yüze eğitimin uygulanacağı yeni akademik yıl için tüm hazırlıkların titizlikle sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yaklaşık 50 bin öğrencisi var. Bu yıl 12 bin kontenjanımız var. Biz eski ve yeni gelecek öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 50 bin civarında öğrencimizi Eylül ayında Kütahya'ya güzel şehrimize bekliyoruz. Bu 1,5 yıl içerisinde gerek dersliklerimiz, binalarımız, sosyal alanlarımız hazır hale geldi. Yemekhanemizi yaptık, artık öğrenci ve personel yemeğimiz aynı mutfakta pişecek ve aynı yemekten yiyeceğiz. Kütahya'da yurtlar hazır hale geldi. Kredi Yurtlar Kurumu ciddi şekilde çalışıyor. İnşallah 'barınma problemi yaşamayız' diye düşünüyorum.

"ÖĞRENCİLERİMİZE AŞI OLMALARINI ÖNERİYORUM"

Konuşmasında öğrencilerimize de seslenen Prof. Dr. Uysal, öğrencilerimize Kütahya'ya gelmeden önce aşılarını tamamlama önerisinde bulunarak şöyle konuştu:

Sevgili öğrencilerim, biliyorsunuz ciddi bir salgın sürecinden geçtik. Hâlâ ülkemizin durumunun çok da iyi olduğu söylenemez. Sizleri çok özledik. Yaklaşık 1,5 yıldır ayrıyız. Uzaktan eğitim yapıyoruz. Ancak sonuna geldik. İnşallah özlem bitecek, hasret sona erecek. Eylül ayında artık yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hepinizi üniversitemize aşı olmuş bir şekilde bekliyorum. Aşı olup gelmek, üniversitemizi, ilimizi, ülkemizi rahatlatacaktır ve çok daha sağlıklı, güvenli bir eğitim, öğretim yılına başlamış olacağız. Hepinizi hasretle bekliyorum" diye konuştu.

"YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZİN SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR"

Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda öğrenim göreceğini kaydeden Rektör Uysal, "Üniversitemizde 11 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulumuz ve Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde, şu an 44-45 bin öğrencimiz var. Yeni gelecek öğrencilerle beraber 50 bin bandını yakalarız. Özellikle yabancı öğrencilerin sayısı çok arttı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi artık uluslararası bir üniversite oldu. Şu anda 61 ülkeden 5 binden fazla yabancı öğrencimiz var. Yeni dönemde inşallah Kütahya Dumlupınar Üniversitesi dünyanın dört bir tarafından öğrenci alan uluslararası bir üniversite hüviyetinde olacak" ifadelerini kullandı.

Uysal sözlerini, Salgın noktasında ise sınıflarımız hazır. Tedbirlerimiz alınmış, yurtlarımız ve bizim kendi yurdumuz hazır, YÖK Başkanımızın açıklamasının ardından artık üniversitelerinde yüz yüze eğitim başlamasıyla beraber özel yurtlarımız da eminim hazır hale gelir. Öğrencilerimize hem yerleşkelerimizde, hem ilimizde inanıyorum bir problem yaşatmayacağız. Yaşatmamak için çalışıyoruz. Sadece biz ve arkadaşlarım değil, valilik, belediye başta olmak üzere ilde hizmet eden tüm kurumlarımız öğrencilerimiz için çalışıyorlar. İnşallah öğrencilerimizi güvenli, sağlıklı bir dönem için bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Ağustos 2021, Cumartesi / 6777 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler