Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş DPÜ’nün Konuğu Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Gençlik Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı DPÜ’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına semineri düzenlendi.

Lisansüstü Eğitim Enstitümüz tarafından “DPÜ'den Büyükşehir Belediye Başkanlığına” başlıklı seminer düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın selamlama konuşması ile başladı. Prof. Dr. Kâzım Uysal, Gençlik Buluşmaları programından gençlerle birlikte kendisinin de çok yararlandığını söyledi. Programa katılımından dolayı Alinur Aktaş'a teşekkür eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, "DPÜ’den mezun olarak memleketimizin en güzide kurumlarında görev alan ve gençlere rol model olan başarılı insanlara çok ihtiyacımız var" dedi.

Prof. Dr. Uysal’ın konuşmalarının ardından Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Müdürü Prof. Dr. Şahmurat Arık, Başkan Alinur Aktaş'ın özgeçmişini okudu. Prof. Dr. Şahmurat Arık'tan sonra söz alan Başkan Alinur Aktaş, üniversitenin bir mensubu olduğunu hissetmesine vesile olan bu programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Yüksek lisans eğitimini üniversitemizde tamamlayan Alinur Aktaş, DPÜ'nün yerinin gönlünde ayrı olduğunu ve Bursa ile Kütahya'nın komşu olması nedeniyle Kütahya'yı ve üniversitemizi sık sık ziyaret ettiğini ifade etti.

Konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesinde şehir için yürütülen çalışmalardan da söz eden Başkan Aktaş, bu çalışmalar üzerinden öğrencilerimize önerilerde bulundu. Eğitimin ülkenin olduğu kadar yerel yönetimlerin de çalışma alanında olduğuna dikkat çeken Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu alanda çeşitli etkinlikler yürüttüğünü kaydetti. Aktaş, konuşmasının sonunda başta Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri olmak üzere üniversite çağındaki gençlere ve gelecekte siyaset yapmayı planlayan bireylere tavsiyelerde bulundu.

Seminer, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın, Alinur Aktaş'ı tebrik etmesi ve başarı dileklerini sunmasının ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ağustos 2021, Çarşamba / 2671 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler