DPÜ GSF Özel Yetenek Sınav Tarihleri Açıklandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin 2021-2022 eğitim dönemi için yapılacak özel yetenek sınavı tarihleri ilan edildi.

Güzel Sanatlar Fakültemizin 2021-2022 eğitim dönemi için yetenek sınavı tarihleri ilan edildi.

Konuya ilişkin Fakültemizden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Çizgi Film ve Animasyon, Resim, Seramik ve El Sanatları (Takı Tasarımı ve İmalatı ASD) bölümlerinde öğrenim görmek isteyen öğrenci adayları, 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında gsf.dpu.edu.tr adresinden başvurularını online olarak yapabileceklerdir. Yetenek sınavı, 18 Ağustos 2021 tarihinde saat 10:00-11:00 arasında tek oturum olarak gerçekleşecektir. Fakültemize bu yıl yetenek sınavı ile Çizgi Film Animasyon Bölümüne 60, Resim Bölümüne 50, Seramik bölümüne 30 ve El Sanatları (Takı Tasarımı ve İmalatı ASD) bölümüne ise 20 öğrenci alınacaktır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı, Resim, Seramik, El Sanatları ve Çizgi Film Animasyon alanlarında eğitim vermektedir. Fakültemizin yetiştirdiği öğrenciler çeşitli yetkinlikler ile mezun olmaktadır. Mezunlarımız kamu, özel sektör veya freelance iş imkânı bulabilmektedirler. Öğrencilerimizin hem ulusal hem de uluslararası başarısı için öğretim üyelerimiz öğrencilerimize hem teorik hem uygulamalı olarak mentorluk etmektedirler. Ayrıca kendi çalışmalarıyla da ülke çapında nitelikli etkinliklere imza atmaktadırlar. Çok sayıda ve çeşitli alanlarda aldıkları ödüller ile kurumsal kimliğimizin inşasına ve pekişmesine büyük ölçüde katkı sağlamaktadırlar.

Güzel Sanatlar Fakültemiz bugüne kadar 3 kez Ahmet Yakupoğlu adına gerçekleştirdiği Uluslararası Sempozyumları, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Uluslararası Çizgi Film Animasyon Sempozyumu, 5 kez gerçekleştirilen ödüllü Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması, 14 Kez gerçekleştirilen Çizgi Film Animasyon Festivali, Grafik ve Resim Çalıştayları, Avrupa Birliği başta olmak üzere Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Bilimsel Araştırma Projeleri ile akademik anlamda kendisini kabul ettirmiş bir fakültedir. Bunların yanı sıra 15 Temmuz, 30 Ağustos, 18 Mart, 19 Mayıs, 8 Mart, 24 Kasım vb. gibi önemli milli günlerde düzenlenen çağrılı sergileri ile her yıl ortalama 30’a yakın akademik ve sanatsal etkinlik yapmaktadır.

Fakültemiz Türkiye’de eşine az rastlanır bir yerleşkeye, fiziki mekânlara, donanıma ve eğitim ortamlarına sahiptir. Mesleki beceri ve yetkinlikleri elde etmek için gerekli olan akademik çaba, öğrencilerimizin istek ve motivasyonları ile birlikte ulusal ve uluslararası alınan derecelere yansımıştır. Öğrencilerimizin aldığı ödüller bunun bir göstergesidir. Bu belirtilen faaliyet ve elde edilen başarı göstergelerinin bazılarına https://gsf.dpu.edu.tr/ adresinden erişilebilir.

Gurur duyduğumuz bu resimde bizimle beraber yer almak isteyen öğrenci adaylarımızı yeni dönem yetenek sınavımıza davet ediyoruz.

Yetenek sınav yönergesine ulaşmak için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Ağustos 2021, Salı / 3787 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler