Prof. Dr. Kazım Uysal Öğrencilerimizden Gelen Soruları Yanıtladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Instagram üzerinden Öğrenci Konseyimizle ortaklaşa düzenlenen canlı yayında öğrencilerimizden gelen sorulara yanıt verdi ve açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Instagram üzerinden öğrencilerimizle bir araya geldi.

Üniversitemiz ile Öğrenci Konseyi Başkanlığımızın Instagram üzerinden düzenlediği ikinci ortak canlı yayında Rektörümüz, öğrencilerimiz tarafından Öğrenci Konseyi Başkanlığımıza iletilen ve Başkan Vekili Rıdvan Saraçoğlu tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

PLANLAMALARIMIZ HİBRİT MODEL ÜZERİNE

Sevgili öğrenciler öncelikle sizleri kampüsümüzde görmeyi çok arzu ediyoruz. Siz her ne kadar üniversitenizi, arkadaşlarınızı, hocalarınızı özlediyseniz bizler de o kadar sizleri özledik. Yeni dönemde eğitim modeli üzerine bizim hazırlığımız, beklentimiz, kararlarımız yüz yüze eğitimin başlaması ancak bu dönemi geçiş dönemi olarak görüp uzaktan eğitim oranını arttırarak yüz yüze eğitimi başlatmak. Yani hibrit model. Bu anlamda özellikle teorik dersler ağırlıklı olarak uzaktan eğitim yöntemi ile uygulamalı derslerimiz ise yüz yüze olacak şekilde planlamaktayız. Bununla beraber sınıfta yüz yüze olan derslere aynı anda uzaktan eğitim ile de öğrencilerimizin derse katılımlarının sağlanması üzerine de bir model düşünüyoruz. Tabi burada dersin işleyiş modeline dersin hocasıyla beraber öğrencilerimizin düşünceleri de etki edecek. Böylelikle dersin en verimli şekilde işlenmesi sağlanmış olacak.

AŞI VİRÜSÜ ÖNLEYECEK TEMEL YÖNTEMDİR

Değerli öğrencilerim tabi kimse aşı olması için zorlanamaz. Kişi isterse aşı olur istemezse olmaz. Bunu ne devlet ne de biz zorlayabiliriz. Aşı noktasında dünya otoriteleri, bizim sağlık otoritelerimiz, sağlık bakanlığımız aşının pandemiyi önlemede en etkin yol olduğunu söylüyorlar. Bilimin ışığında olaylara bakan siz sevgili gençler mutlaka aşı olmanız lazım. Çünkü aşı virüsü önleyecek temel yöntemdir. Ya hasta olup antikor kazanacaksınız ya da hasta olmadan aşı yaptırıp savunma sistemini güçlendireceksiniz. Gerekli tedbirleri almayıp Allahım beni koru demek olmaz. Salgından korunmanın da samimi duası aşıdır. Tüm öğrencilerimize aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Sağda solda yapılan dedikolara kulak asmadan aşı yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü aşı yaptırmak fiili bir duadır. Aşı yaptırmak Allah’ım beni bu hastalıktan kurtar demektir. Aşı oranımız arttığı nispette önümüzdeki Eylül ayından sonraki dönemde biz çok sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir dönem yaşayacağız. Annenizi babanızı üzmemek için, toplum sağlığını tehdit etmemek için aşısı gelen herkes bir kere aşı olması lazım. Bütün bunlara rağmen ben aşı olmak istemiyorum diyen arkadaşımıza da kimse sen aşı olacaksın diye zorlayamaz. Aşı olmadığı için de eğitim hakkından mahrum bırakılamaz. DPÜ’de daha rahat bir dönem geçirmek için herkesi aşıya davet ediyorum.

HEM VİZE HEM FİNAL SINAVLARINI YÜZ YÜZE YAPMAYI ÜMİT EDİYORUZ

Uzaktan eğitim sisteminin en büyük dezavantajı sınav sistemidir. Sınav güvenliğinin maalesef çok zayıf olmasıdır. Hangi hibrit model olursa olsun önümüzdeki dönem hem vize hem final sınavlarını mutlaka yüz yüze yapmayı ümit ediyoruz. Kararımız, beklentimiz ve düşüncemiz bu şekildedir. Bir arkadaşım ben uzaktan eğitim istemiyorum diyebilir. O zaman dersi gelip yüz yüze alacak. Servis dersleri gibi örneğin Türk Dili, inkılap Tarihi derslerini uzaktan yapılsın diyebiliriz. Bazı dersleri uzaktan alabileceksiniz, bazı derslerde de yüz yüze devam edeceğiz. Öncelikle akademisyenlerimize teorik olan dersleri nasıl yapmak istediklerini soracağız. Yarının ne getireceğini, bir hafta sonraki şartların ne olacağını bunu ne siz ne de ben bilebilirim. Öngörmediğimiz şartlarla karşılaşabiliriz. Biz de bu şartlara göre karar alabiliriz.

Hem lisansüstü hem de bazı bölümlerimizdeki hazırlık sınıflarında bütün şartlar sizin lehinize olacak. Biliyorsunuz ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Normalde YKS tercihleri daha erken bitiyordu ancak Cumhurbaşkanımız tercih sürelerini uzattıklarını belirtti. Devletimizin, YÖK’ün, Cumhurbaşkanımızın, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararlara göre kendimizi revize etmek zorundayız. Mağdur olmamanız için resmi web sayfamızı takip ediniz.

EĞİTİMLERİ KADAR ÖĞRENCİLERİMİZİN BESLENMELERİ DE ÖNEMLİ

Bıraktığınız kampüs değil, bıraktığınız derslikler olmayacak. En önemli yaptığımız işlerden birisi yemekhane problemini çözüyoruz. Eylül’e akademisyen yemeğimizle öğrenci yemeğimizi birleştiriyoruz. Kendimiz kaliteli, güzel yemek yapacağız. Biz ne yersek öğrencilerimiz de onları yiyecekler. Eğitim kadar öğrencilerimizin beslenmelerinin de önemli olduğunu düşünüyoruz.

DPÜ eski DPÜ değil. Şu anda 6000’e yakın yabancı öğrencimiz bulunmaktadır. Siz geldiğiniz zaman mutlaka İngilizce, Arapça, Fransızca konuşan yabancı öğrenci bulacaksınız. 60 küsur ülkeden öğrencimiz olacak ve siz onlarla birlikte ders yapacaksınız. Sadece öğrenci sayısı değil aynı zamanda uluslararası akademisyen sayısını da arttırmaya çalışıyoruz.

Yüz yüze eğitim inşallah başlıyor. Model hibrit düşünüyoruz. Bazı dersleri uzaktan eğitim yoluyla bazılarını ise yüz yüze alacaksınız. Öğrencilerimizin konaklama sorunu umarım olmayacaktır. Eylülde yurtlarımız hazır olacak. Bazı özel yurtlar kapandı. KYK’nın yetersiz kalma ihtimali, yurt çıkmayan arkadaşlarımızın ise eve çıkma ihtimali söz konusu olabilir. Elinizi biraz çabuk tutmanız ve web sitemizdeki duyurulara sık sık bakmanızı tavsiye ederim.

Uysal sözlerini “Sevgili gençler, son olarak sizleri en kısa zamanda Kütahya’ya bekliyorum, inşallah görüşeceğiz” diyerek tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ağustos 2021, Çarşamba / 6618 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler