DPÜ TÖMER’den Büyük Bir Başarı Daha

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ TÖMER) ile UNICEF arasında Türkçe Eğitimi Sözleşmesi İmzalandı.

DPÜ TÖMER ile UNICEF arasında Türkçe Eğitimi Sözleşmesi imzalandı.

DPÜ TÖMER UNICEF’in “Short Term National Institutional Consultancy to Provide Accredited Turkish Language Training to Syrian Volunteer Education Personnel (SVEP) (Kısa Dönem Gönüllü Suriyeli Eğitim Personeline Akredite Türkçe Eğitimi) projesi yürütücü olarak seçildi. Yaklaşık 12.000 öğrencinin Türkçe eğitimi proje kapsamında DPÜ TÖMER tarafından verilecek.

UNICEF ile dijital olarak gerçekleştirilen imza töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal :
Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üniversitemizin daha iyi seviyelere gelmesi için büyük çaba harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Nitelikli eğitimin meyvelerini de yavaş yavaş görmeye başladık. Üniversitemizin uluslararasılaşma amacını da her geçen gün daha da ileriye taşıyoruz. Göreve geldiğimizde üniversitemizde yaklaşık 1.000 yabancı uyruklu öğrenci varken 2020 yılında bu sayı 61 ülkeden yaklaşık 5.000 sayısına ulaştı. 2021 yılı sonuna kadar bu sayının 7.000 – 8.000 bandında olacağını ön görüyoruz. Bu öğrencilerin üniversitemizi tercih etmelerinde öğretim üyesi sayımızdaki nitelikli artış, uzaktan eğitimde birçok üniversite ile karşılaştırıldığında sorunsuz işleyen sistemimiz ve yabancı uyruklu öğrencilerimizin çok kısa bir sürede üniversitemiz TÖMER’inde aldıkları eğitimin katkısı çok büyük. 2 yıldır TÖMER’de yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde UNICEF böyle büyük çaplı bir projeyi ihaleye giren birçok üniversite arasından üniversitemize emanet etmiştir. Bu çalışmalarımızın iyi yönde ilerlediğinin somut bir göstergesidir. Bu proje ile halen ülkemizde eğitimlerine devam eden ve bir taraftan Suriyeli öğrencilerin dil öğrenmelerinde yardımcı olacak eğiticilerin Türkçe öğrenmesi gerçekleşecek. Bu proje üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin Türkçe öğretiminde uyguladığı metotların bu alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlarca da tanınmasını, bilinmesini sağlayacaktır. UNICEF ile bu zorlu süreci başarı ile takip eden ve sözleşmenin imzalanması safhasına kadar emeği geçen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur’a, TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Uslu'ya ve TÖMER personelimize teşekkür ediyorum dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ağustos 2021, Çarşamba / 5756 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler