DPÜ’nün Uluslararası Öğrencilerinden Domaniç’e Ziyaret

Üniversitemizin Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (DPÜSEM) tarafından yabancı uyruklu öğrencilerimize yönelik oryantasyon faaliyetleri kapsamında Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar olan Domaniç İlçesine ziyaret gerçekleştirildi.

DPÜ Sürekli Eğitim Merkezimiz uluslararası öğrencilerimiz için Domaniç İlçesine ziyaret düzenledi.

Oryantasyon etkinlikleri kapsamında düzenlenen geziye, üniversitemizde eğitim alan yabancı uyruklu 100 öğrencimiz katıldı. Programın ilk bölümünde Hayme Ana Türbesi ziyaret edildi ve ardından Osman Gazi’nin sallandığı beşik olan Mızık Çamı, Sarıkız Mesire Alanı ve Ebe Hatun Çamlığı’na gezi düzenlendi.

Düzenlenen gezi ile ilgili konuşan DPÜSEM Müdürümüz Öğr. Gör. A. Bülent Gül, şunları söyledi: 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi olarak bu yıl içinde organize ettiğimiz oryantasyon faaliyetleri çerçevesinde öğrencilerimizle Hayme Ana Türbesi ve Domaniç’in tarihi ve turistik alanlarını ziyaret ettik. Üniversite senatomuz bu yılbaşında aldığı kararla üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizin gelenek ve göreneklerimiz ile beraber Kütahya’nın genel manada tanıtımını yapmayı ilke edindi. DPÜSEM olarak biz de bu kapsamda, teorik derslere ek olarak Türk ve Kütahya’nın kültürünü daha iyi tanıtabilmek için kuruluş şehri Domaniç ile kurtuluş şehri Dumlupınar gezimizle beraber tarihi bölge olarak nitelendirdiğimiz Çavdarhisar Aizanoi bölgesini de öğrencilerimizle ziyaretler planladık. Bu sayede ülkemize gelen yabancı öğrencilerimize ülkemizi, bölgemizi ve şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu etkinliği, devlet üniversiteleri içerisinde en kapsamlı organizasyonlardan bir tanesi olarak nitelendirebiliriz. 

Öğr. Gör. Gül, konuşmasının sonunda organizasyonun gerçekleştirilmesine desteğini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur’a ve öğrencilerimizi ağırlayan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’e teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Haziran 2021, Salı / 756 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler