DPÜ’de Yunus Emre Anısına Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümü anısına düzenlediği Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergisi’ni sanal ortamda açtı.

Güzel Sanatlar Fakültemiz, Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergisi açtı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümü anısına düzenlenen Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergisi, salgın önlemleri kapsamında sanal ortamda açıldı. Toplamda 27 tasarımcının kaligrafi ve tipografi afişleri ile katıldığı sergiyle ilgili konuşan Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin şunları söyledi:

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümü olması sebebiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yılı arasına alınmıştır. Bu sebeple düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergimizde, hem kültürümüzün önemli bir şahsiyeti olan Yunus Emre’yi anmak, hem de Türkçemizin medeniyet dili kimliğiyle bir kez daha dünyaya duyurulmasına vesile olmak için yola çıkmış bulunuyoruz.

Salgın koşulları nedeniyle sergiyi sanal ortamda gerçekleştirmeyi uygun bulduklarını ifade eden Prof. Dr. Levent Mercin, tüm katılımcılara en içten dilekleriyle teşekkür ettiğini bildirdi.

Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Sergisi'ni ziyaret etmek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Haziran 2021, Perşembe / 1254 defa okundu.

Etiketler : kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler