DPÜ TÖMER Öğrencilerimiz Kütahya’nın Küpecik Geleneğini Canlandırdı

Kütahya’da çocukların her Ramazan ayında iftardan sonra kapı kapı dolaşıp mani söyleyerek harçlık ve şeker topladığı Küpecik geleneğini bu kez DPÜ TÖMER öğrencilerimiz canlandırdı.

Kütahya'nın Ramazan geleneği olan Küpecik, DPÜ TÖMER öğrencileri tarafından canlandırdı.

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (DPÜ TÖMER) öğrencileri, Kütahya'da ramazan aylarında asırlardır sürdürülen ve çocukların gruplar halinde kapı kapı dolaşıp Küpecik manisi okuyarak şeker ve harçlık toplama geleneğini Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın kapısını çalarak canlandırdılar.

Rektörlük makamına çıkarak Rektörümüzün kapısını çalan öğrencilerimiz, "Küpecik, küpecik, yağdan baldan küpecik” şeklinde başlayan maniyi okudular. Öğrencilerimizi karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Prof. Dr. Uysal, bir süre öğrencilerin manisini dinledikten sonra kendilerini alkışlayarak makamına davet etti ve geleneğe uyarak öğrencilerimize teker teker harçlık verdi. Öğrencilere hikâye kitabı da hediye eden Rektör Uysal, öğrencilerimizden kitapları okuduklarında kendisini tekrar ziyarete gelip okuduklarını anlatmalarını istedi.

Öğrencilerimizin Küpecik geleneğini sürdürmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Uysal, "Uluslararası öğrencilerimiz Üniversitemizde sadece Türkçe eğitimi almıyorlar. Kültürel değerlerimizi de severek öğreniyorlar. Kütahya'mızın 700 yıllık geleneğini canlandıran öğrencilerimizi, DPÜ TÖMER hocalarımızı ve Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uslu'yu tebrik ediyorum” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mayıs 2021, Cuma / 1624 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler