DPÜ’de Ulusal ve Uluslararası Arenada Türkiye’nin Güvenliği Paneli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik’in yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Atatorun, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çaylı ve Mustafa Öztop’un konuşmacı olarak katıldığı Ulusal ve Uluslararası Arenada Türkiye’nin Güvenliği başlıklı panel düzenlendi.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından Ulusal ve Uluslararası Anerada Türkiye'nin Güvenliği konulu panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik’in yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Atatorun, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çaylı ve Mustafa Öztop'un konuşmacı olarak katıldığı, Dr. İbrahim Karataş’ın rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı, Ulusal ve Uluslararası Arenada Türkiye’nin Güvenliği başlıklı panele üniversitemiz akademik ve idari personeli de katıldı.

Panelde ilk sözü alan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik:

Bize böyle bir imkanı verdikleri için, bizleri davet ettikleri için, tüm katılımcılar adına Kütahya Dumlupınar Üniversitesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye'nin güvenliği konusu oldukça önemli bir konu. Bugün birbirinden değerli katılımcılarımız bizlere sunumlarını yapacaklar dedi.

Bu paneli düzenleyen ve bizi davet eden hocalarımıza teşekkür ediyorum diyerek söze başlayan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Atatorun güvenlik kavramı üzerindeki gelişim ve değişimler, Türkiye'nin askeri gücü ve askeri güce olan ihtiyacını, Türk dış politikasının da önemli noktalarına ve günümüze kadar gelen değişim ve dönüşüme ilişkin sunumunu yaptı.

Kore savaşından başlayarak günümüze kadar konuyu ele alan Mustafa Öztop Türkiye'nin üstlerinin stratejik önemleri, Türkiye'nin politik ve askeri kapasitelerine ilişkin konuşmasını yaptı.

Öztop'un ardından söz alan Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çaylı, Doğu Akdeniz konusuna ilişkin teknik detaylar ve teknik bilgilerle haritalar üzerinde açıklama yaptı.

Panel, moderatör Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik'in, PKK, PYD terör örgütleri ve bunların yaptığı saldırılarını, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yaptığı operasyonlarını, Türkiye'nin ikili ilişkiler için girdiği çabalarını, ABD ve PKK arasındaki ilişkiyi anlatan sunumu ile sona erdi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mart 2021, Salı / 1253 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler