DPÜ’de Nöroteknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde Nöroteknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ NÖTEM) kurulmasına ilişkin yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlandı.

DPÜ Nöroteknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Nöroteknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasına ilişkin yönetmelik 31353 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. DPÜ NÖTEM Müdürlüğüne, Mühendislik Fakültemizin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu asaleten atandı.

Müdürlük görevine başlayan Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, merkez bünyesinde başta beyin ve bilgisayar arayüzü çalışmaları olmak üzere yapay zekâ, biyolojik sinyallerin işlenmesi ve yorumlanması alanlarında insan beyninin gizemini aydınlatmayı hedefleyen bilimsel çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Mart 2021, Cuma / 1845 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,