DPÜ’de Keramika Zirve Başarı Ödülleri

Üniversitemizin Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde öğrenim gören, başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize Keramika Zirve Başarı Ödülleri verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde eğitim gören üstün başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ömer Köse, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. Muammer Gavas, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şahmurat Arık, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ve ödül alacak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları programların anabilim dalı başkanları Prof. Dr. Ali Uçar, Prof. Dr. Hayri Dayıoğlu, Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, Prof. Dr. İrfan Terzi, Prof. Dr. Levent Mercin, Prof. Dr. Mehmet Acet, Prof. Dr. Orhan Elmacı ve Prof. Dr. Özgür Önder’in yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personelimiz de katıldı.

Keramika Zirve Başarı Ödül töreninde ayrıca Kütahya AK Parti Milletvekili Ahmet Tan’ın, Kütahya AK Parti Milletvekili İshak Gazel'in, Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş'ın ve Kütahya CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın gönderdiği tebrik mesajları okundu.

BİLGİYİ ÜRETEN, İHRAÇ EDEN VE SUNAN BİR ÜNİVERSİTE HALİNE GELECEĞİZ

Törende ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal şu ifadeleri kullandı:

Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Üniversitemizin düzenlemiş olduğu Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Keramika Ödül Töreni'ni ilk defa yapıyoruz. Üniversitemiz son bir yılda çok iyi işler yapıyor. Üç enstitümüzü kapatarak tek bir enstitü haline getirdik. Bunları birleştirerek yönetimi kolaylaştırdık. Bir yıl önce lisansüstü öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranı %3 iken şu anda %15 oldu. Toplam lisansüstü öğrenci sayımız 7 binlere yaklaşıyor. BAP destekli projelerin sayısını ve miktarını arttırdık. Sadece bu ay 1,5 milyon TL'lik ÖNAP çağrısına çıktık. Hem kazanacağız hem de lisansüstü eğitim enstitümüzü güçlendireceğiz. Son 1 yıl içerisinde araştırma ve uygulama merkezleri açtık. Bu veriler bu şekilde ilerlerse üniversitemiz bilgiyi kullanan değil, bilgiyi üreten ve bilgiyi ihraç eden ve sunan bir üniversite haline gelecektir.

Sıkıntı çekmeden saadet olmaz. En büyük saadetler, yine en büyük meşakkatlerin, alın terinin, gayretin sonucudur. Başarı sonu olmayan bir yolculuktur. Çalışmak aynı zamanda insanlığı kötü alışkanlıklardan alıkoyar. Hayatta mutlu olmak istiyorsanız çalışmak zorundasınız. Bunun yolu çalışmaktan geçer. Alın teriyle kazanılan her şey kalıcı mutluluk verir. Başarılı ve zirveye ulaşmış öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor ve öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün sponsoru olan Keramika’ya da teşekkür ediyorum” dedi.

Uysal'ın ardından konuşan Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Üniversitemiz tarafından ilki düzenlenen Keramika Ödül Töreni'nin devamını niyaz ediyorum. Bilim alanında yapılan her çalışmayı destekliyoruz. Bu vesileyle burada ödül alacak tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları yetiştiren anne babalarına da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ceyda Çetin Erenler'in ardından konuşan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ise "Bu tür programlara her zaman ihtiyacımız var. Bu zirveye ulaşmış tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Biz iş dünyası olarak tüm öğrencilerimizin yanında olmayı arzu ediyoruz. İş dünyasında artık her firma kendi elemanını kendisi yetiştiriyor. Yeni mezun olan öğrencileri alıp kendi firmamızın kültürüne göre yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Bunun için aradığımız tek özellik gelen öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmeleri. Öğrencilerimiz kendilerini yetiştirirse her zaman onlara iş hayatında yer var. Çalışacak, kendisini yetiştirecek genç arkadaşlara ihtiyacımız var. Üniversitemiz de bunun için çalışıyor. Bizlerde her zaman neleri beraber gerçekleştirebiliriz, sanayi ile üniversiteyi nasıl birleştirebiliriz diye yoğun çaba sarfediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Törende son konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin ”Üniversitemiz kurulduğundan bu yana daima ilerleyen ve artık kurumsallaşmış bir üniversite. Bunun meyvelerini de görüyoruz. Yakın zamanda üniversite sanayi iş birliğini konuşmuştuk. Bu konuda hükümetimizin çok büyük desteği var. Bu süreçlerle birlikte çok daha iyi noktalara geleceğiz. Artık her alanda daha iyiye gitme zamanı. Valilik, belediye ve üniversite iş birliği devam ettikçe bu gelişmeler hızla devam edecek. Bu tür çalışmaların sayısının artması çok önemli. Üniversite sanayi iş birliği çok önemli. Burada başarılı olan bütün öğrencilerimizi kutluyorum, her şey gönüllerince olsun" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Keramika Zirve Başarı Ödülünü almaya hak kazanan yüksek lisans öğrencilerimiz Sevde Betül Könül (Fen Bilgisi Eğitimi), Mehmet Ergül (İleri Teknolojiler) Meltem Özkan (Sanat ve Tasarım), Bahar Duman (İşletme), Samet Uslu, Kakha Shamatavaya (Beden Eğitimi ve Spor), Mustafa Haitham Mohammed Al-Bassam (Biyoloji), Rashid Sadıgov (Uluslararası İlişkiler) ile doktora öğrencilerimiz Ahmet Özgür (Maden Mühendisliği) Erdem Güç (Kamu Yönetimi) ve Yunus Şahinler (Beden Eğitimi ve Spor) ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Şubat 2021, Pazartesi / 1650 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler