Dostumuz Dobişko Evine Dönüyor

Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki hayvan dostlarımızdan olan ve burnunda kanser kitlesi olan Dobişko’nun tedavisi başarıyla tamamlandı.

Üniversitemizdeki hayvan dostlarımızdan Dobişko, evine dönmek için gün sayıyor.

Evliya Çelebi Yerleşkemizi yıllardır paylaştığımız hayvan dostlarımızdan Dobişko, bir süredir burnundaki kitleyle yaşıyordu. Üniversitemizin girişimleri ile İstanbul'daki bir klinikte tedavi gören dostumuz, başarılı bir ameliyatın sonunda yeniden sağlığına kavuştu. Dobişko ile ilgili Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) tarafından yapılan açıklamada Aralık ayında İstanbul'a götürülen Dobişko'nun burnunda kötü huylu kanser kitlesi olduğu ve yapılan ameliyatla bu kitlenin alındığı bildirildi. 

Dobişko'nun yakında Üniversitemize döneceğinin bilgisinin verildiği açıklamada "Dobişko'nun tedavileri tamamlanmak üzere. Yakında kendisini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı ile öğrenci arkadaşlarımıza teslim edeceğiz ve onlar bakımını en iyi şekilde yapacaklar. Dostumuzun durumu iyiye gidiyor. Onu evine ve arkadaşlarına kavuşturmak için sabırsızlanıyoruz" denildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak başta SOHAYKO olmak üzere dostumuzun sağlığına kavuşmasına katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ocak 2021, Cumartesi / 2318 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler