DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde 2020 Yılı Birim Kalite Toplantısı

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin 2020 yılını değerlendirdiği birim kalite toplantısı, fakülte akademik ve idari personelinin katılımıyla, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültemizde birim kalite toplantısı yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Birim Kalite toplantısının açılışını yapan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, “Bu yıl bir görev değişikliği yaparak fakülte kalite koordinatörlüğüne Doç. Dr. Haldun Şekerci Hocamız getirilmiştir, hayırlı uğurlu olsun. Başta dünyanın en dinamik ve bilgi tabanlı ekonomisi olmak isteyen Avrupa ülkeleri olmak üzere, yükseköğretim öğrenci sayısı ve maliyetin artması sonucu kalite ve kalite güvencesi standartlarına artan bir ilgi söz konusudur. Bu çerçevede, dünyada birçok ülkede kalite güvencesinden sorumlu yeni birimler ya da kurumlar kurulmuştur. Uluslararasılaşmanın ve öğrenci hareketliliğinin gittikçe arttığı bir dünyada kalite güvencesi, alınan diploma ve derecelerin geçerliliğini sağlama açısından oldukça önemli bir işlev olarak görülmektedir” dedi.

Konuşmasının devamında kalite çalışmalarının yapılmasıyla birlikte üniversitemiz ve ülkemiz adına ne gibi kazanımlar elde edebileceğimiz hakkında önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Mercin, “Biz kendi içimizde kaliteyi sağlayabilirsek veya kalite güvencesini alabilirsek bu defa diğer Avrupa ülkeleriyle eş olarak düşündüğümüz iş birliklerini, karşılıklı mübadele ya da projelerden yararlanma ve yeni projeler üretmekte aldığımız onayları daha güçlü hale getirebiliriz. Kalitemiz güvenirliğimizi tescil edecektir. Bu da bize olan talebi arttıracaktır” diye ekledi.

Üniversiteler bünyesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakülteleri dışındaki tüm fakültelerin değerlendirme kalite kurullarının oluşturulduğunu bunun fakültemiz açımızdan üzücü bir durum olduğunu belirten Mercin, bu durum üzerine iki yıldır bir mücadele verildiğini, başta ÜAK Sanat Dalları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Turan Sağer’in çabalarıyla yakın zamanda Güzel Sanatlar Fakültelerinin de değerlendirilebileceği Kalite Komisyonunun olacağını bildirdi.

Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi birim kalite alt çalışma gruplarının 2020 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmalar ve tespitleri hakkında hangi aşamada olduğumuz ve neler yapılabileceği üzerine konuşmalar yapıldı. Ar-Ge Alt Çalışma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Onur Bingöl, Mevcut Durum Analizi ve Memnuniyet Analizi grubu koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mine Küçük, Eğitim-Öğretim Alt çalışma grubu koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Çetin, Uluslararasılaştırma grubu koordinatörü Doç. İsmet Yüksel ve Web Sayfası Düzenleme Alt Çalışma Grubu adına Öğr. Gör. Hüseyin Ermumcu yapılan çalışmalar ve eksiklikler hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Ocak 2021, Salı / 752 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler