Prof. Dr. Kazım Uysal Medya Temsilcileriyle Görüştü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, ulusal ve yerel medya temsilcileriyle video konferans yöntemiyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ulusal ve yerel medya temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Rektörümüze Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Genel Sekreter Yardımcımız Miktat Bektaş da eşlik etti.

Video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda katılımcıları selamlayan Prof. Dr. Kâzım Uysal sözlerine, zaman zaman bu tür toplantılar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz, hepiniz hoşgeldiniz diyerek başladı.

Uysal sözlerine: Bu tür toplantılar üniversitelerin yapması gereken toplantılar. Bu toplantımız da planladığımız gibi 2 3 ayda bir yaptığımız toplantılardan bir tanesi.  Bu toplantıda da uzaktan eğitime ilişkin konuşacağız. Çinili cami toplantımızı bazı mazeretlerden dolayı bir hafta erteledik. Toplantıya katılmasını istediğimiz kişi ve kurumlar bulunmaktadır. Çinili cami hakkında da bir karar vereceğiz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Kütahya Turizm Master planı çalışıyoruz. Kütahya’nın geleceğine ilişkin bir proje ortaya koyacağız. Bitince siz basın mensuplarıyla da paylaşacağız. Kütahya Meydan Projesi hakkında da çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili projeyi de yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.

UYSAL:GEÇEN DÖNEMİ İYİ BİR ŞEKİLDE KAPATTIK

Geçen mart ayında uzaktan eğitime başladık. Tüm üniversiteler gibi biz de bu eğitime hazırlıksızdık ancak uzaktan eğitimi en güzel şekilde atlatan üniversitelerden birisiyiz. Ufak tefek sıkıntılar yaşamamıza rağmen geçen dönemi iyi bir şekilde kapattık. Bu dönemde de öğrencilerimizi Kütahyamıza, üniversitemize getirmeyi düşünüyorduk ancak pandemi süreci buna izin vermedi. Bu dönem de uzaktan eğitim yapmaya ilişkin karar aldık. Ne zaman normalleşirsek o zaman öğrencilerimizle bir araya geleceğiz.

UZAKTAN EĞİTİM TEK BAŞIMIZA ALABİLECEĞİMİZ BİR KARAR DEĞİL

Uzaktan eğitim kararı ne benim, ne bir milletvekilin, ne de bir valinin alabileceği bir karardır. Bu karar Kütahya Dumlupınar Üniversitesi senatosunun alabileceği bir karardır. Senato bu kararı vermek için paydaşlarımızla görüş alış verişinde bulundu. Benim ve bütün arkadaşlarımızın ortak temennisi öğrencilerimizin gelmesi ve yüzyüze eğitim yapılmasıdır. Hiçbir eğitimci de diyemez, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimden daha faydalıdır. Yüz yüze eğitim, eğitim kalitesi bakımından tartışılmaz. Uzaktan eğitim bizim için tercih meselesi değil zorunluluk oldu. Eğitim önemli ancak öğrencilerimizin ve milletimizin sağlığı daha önemli. Yüz yüze eğitim kararı alan bazı üniversitelerin uzaktan eğitim kararı aldığını biliyoruz. Bugün itibariyle maalesef salgının yönetilebilir olduğu konusunda iyimser değiliz. Bu süreç ne kadar devam eder bilemiyoruz, kimse de kesin bir şey söyleyemez. An itibariyle maalesef uzaktan eğitim devam ediyor. yarın vizelerde şartlar normale dönerse, finaller geldiğinde biraz daha normale dönerse öğrencilerimizi Kütahyamıza çağırmak çok zor değil. Uzaktan eğitim kararı aldık diye bu karar dönem sonuna kadar devam edecek değil. 

SON 5 YILIN EN YÜKSEK DOLULUK ORANINA SAHİBİZ
Toplam öğrenci sayımız 46000’i geçti. Doluluk oranlarımız da %95 oldu. Şaphane MYO’da açtığımız ve ilk defa öğrenci aldığımız bölümümüzde %100 doluluk oranına, Dumlupınar MYO’da açtığımız ve ilk defa öğrenci aldığımız bölümümüzde %100 doluluk oranına, Gediz MYO’da açtığımız ve ilk defa öğrenci aldığımız bölümümüzde %100 doluluk oranına, Hisarcık MYO’da açtığımız ve ilk defa öğrenci aldığımız bölümümüzde %100 doluluk oranına, Çavdarhisar MYO açtığımız ve ilk defa öğrenci aldığımız %50 doluluk oranına ulaştı.

Geçen döneme göre bu dönem uzaktan eğitimle ilgili daha az sıkıntılıyız ve daha iyiyiz. Şu ana kadar öğrencilerimiz çok daha kolay derslerine girip derslerini takip edebiliyorlar. Üniversitemizde uzaktan eğitimle toplam 5364 ders veriliyor. Günlük sisteme giriş yaklaşık 40000 civarındadır. 3633 sanal sınıfımız var. Biz Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak eğitimi terk etmedik, eğitimin farklı bir modelini uyguluyoruz.

ÇİNİLİ CAMİYİ VE AHMET YAKUPOĞLU'NU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Çinili cami hakkında kararı önümüzdeki haftaki toplantıda vereceğiz. Çinili Camiyi ve Ahmet Yakupoğlu’nu çok önemsiyoruz. 
Vize sınavlarını uzaktan çevrimiçi yolla yapacağız. Vize döneminde öğrencilerimizin gelme şartları oluşursa öğrencilerimizi buraya getiririz. Yine final döneminde öğrencilerimizin gelme şartları oluşursa öğrencilerimizi getiririz. Bizim temennimiz vizelerde ve finallerde öğrencilerimizi üniversitemize getirmek. Ancak şartlar oluşmazsa maalesef çevrim içi sınav yapmak zorunda kalacağız. Kampüsümüz öğrencilerimizle güzel. Yapılan bu binalar öğrencilerimizin dersliklerde ders yapılması içindir. Kütahya nüfusunun 1/5’i öğrencilerimizden oluşmaktadır. Öğrencilerimiz olmadan Kütahya’mız ıssız ve sessiz kaldı. Umarım bu durum en yakın zamanda düzelir ve öğrencilerimizle en kısa zamanda bir araya geliriz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ekim 2020, Pazartesi / 1654 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler