Dumlupınar Teknokent’ten Türkiye’nin İlk Yerli Laparoskopi Cihazı

Dumlupınar Tasarım Teknokent şirketlerinden UZMED, kapalı ameliyatlarda kullanılan laparoskopi cihazını tamamen yerli olarak üreten ilk şirket oldu.

Türkiye’nin ilk yerli laparoskopi cihazı Dumlupınar Teknokent’te  üretildi.

Dumlupınar Teknokent’te yer alan şireketlerden UZMED, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen işlemlerde kullanılan laparoskopi cihazını tamamen yerli olanaklarla üreterek teknokentimize bir ilki yaşattı.

Teknokentlerde yürütülen projelerin başarılı bir şekilde tamamlandığını gösteren ve ilgili Bakanlık tarafından onaylanarak yönetici şirket aracılığıyla girişimci firmalara iletilen ‘Proje Bitirme Belgesi’ni Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ersan Öz’ün elinden alan UZMED yetkilileri teknokentimizde bu belgeyi alan ilk kuruluş oldu.

UZMED’in laparoskopi cihazı üretim ekibinde Zeki Köylü, Uğur Ünal, Ali Uçar, Atilla Aykaç, Kubilay Sönmez, İsmail Albasan proje ekibi olarak hem AR-GE hem de saha çalışmalarında; Doç. Dr. Hasan Emre Aydın da teknik desteğin klinik yansımaları konusunda görev aldı.

UZMED yetkilileri Multidisipliner şekilde ortaya çıkan ürünün seri üretimi başlamak üzere olduğu bildirildi.

REKTÖRÜMÜZDEN TEBRİK MESAJI

Elde edilen başarıyı değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, ”Başarılı çalışmalarından gurur duyduğumuz teknokentimiz gayretlerinin ilk meyvesini aldı. Artık fiziki ve teknik herhangi bir eksiği kalmayan teknokentimizde tek gündemimiz Ar-Ge ve diğer teknolojik bilimsel çalışmalar. Cephede askerimizin cihadı neyse, ülkesi ve milleti için teknoloji üreten Ar-Ge firmalarının yaptığı da odur. UZMED firmasını canı gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Dumlupınar Teknokentimize gerek üniversitemiz gerekse Kütahyamızın desteği eksilmeden devam edecektir” diyerek çalışma ekibini ve Dumlupınar Teknokent yetkililerini tebrik etti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Eylül 2020, Perşembe / 1466 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, Dumlupınar Tasarım Teknokent, Laparoskopi,