DPÜ’de Mezuniyet Törenleri MYO’larla Tamamlandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2019-2020 akademik yılı mezuniyet törenleri 9 meslek yüksekokulu için düzenlenen törenlerle sona erdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde mezuniyet törenleri son buldu.

Günün il oturumunda Altıntaş, Domaniç Hayme Ana, Emet, Gediz ve Hisarcık meslek yüksekokullarımız için düzenlenen törenlerde konuşan Rektörümüz şunları söyledi:

Değerli arkadaşlar, DPÜ mezuniyet törenli coşkulu, görkemli olurdu. Öğrencilerimiz heyecanlı olurdu. Akademisyenlerimiz bunu seyrederdi, biz de motive olurduk. Lakin bu sene maalesef kampüslerimizde, binalarımızda, Kütahya’da geleneksel olan mezuniyet törenlerini yapamadık. Bundan dolayı da hüzün içerisindeyiz. Biz millet şartları lehimize çevirmeyi bilen bir milletiz. İnanıyorum ki bu ağır şartları da milletimizin lehine çevirecek ve yolumuza devam edeceğiz. Sevgili gençler ben sizin ne kadar mezuniyet törenlerini arzuladığınızı, hayal ettiğinizi biliyorum. Mezuniyet törenlerini ve geçtiğimiz dönemde yapmış olduğumuz uzaktan eğitim isteyerek yaptığımız bir uygulama değildi. Bu bir zorunluluktu.

UYSAL: SALGIN DÖNEMİNİ AVANTAJA ÇEVİRMENİZ YARARINIZA OLACAKTIR

Sevgili öğrencilerim, mezun oldunuz, sizi tebrik ediyorum ancak birkaç nasihat ve tavsiyede bulunmak istiyorum. Biliyorum sıkıldınız. Evde kalmak zorunda kaldınız. Okula gitmek tehlikeli, sokağa çıkmak tehlikeli, pikniğe gitmek tehlikeli, camiye gitmek tehlikeli, maalesef bu süreci yaşadınız. Hepinizin gerildiğini ve stres içerisinde olduğunu biliyorum çünkü biz de öyleyiz.

Benim size tavsiyem, hareketli bir hayatımız olmuyor bu ara fakat zihni hareket ettirebiliriz, aklı çalıştırabiliriz, ruh sağlığımızı korumanın temel kriteri de budur. Nasıl ki beden sağlığı hareket içerisinde korunur. Aynı şekilde ruh sağlığı da zihni hareket ettirmek, aklı çalıştırmak, zihni egzersizlerle korunur. Günümüzde en çok sıkıntı yaşayan insanlar, düşünmeyen, tek düzen yaşayan, hayatında değişim olmayan, iki günü eşit olan insanlardır. Hayattan en çok zevk alan insanlar çalışan, okuyan ve düşünen insanlardır. Bol bol okuyun. Göreceksiniz bu şartlar düzelecek, bu şartları da lehinize çevirirseniz ben inanıyorum ki, bu salgının da faydaları zararlarından fazla olacaktır.

Değerli gençler, gençlerimizin çok kıymetli aileleri, söz çok ama zaman yok. Tüm öğrencilerimizi, ailelerini, değerli akademisyen arkadaşlarımı, ailelerini ve bütün halkımızı selamlıyor ve saygılar sunuyorum.

KILIÇOĞULLARI: ALDIĞINIZ EĞİTİMLE ÜLKE KALKINMASINDA ROL ALACAKSINIZ

Törende ilk sözü alan Altıntaş MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Ahmet Sinan Kılıçoğulları konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün sayın Rektörlüğümüzün önderliğinde 25. yıl mezuniyet törenini pandemiden dolayı online olarak yapmaktayım. Mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet törenini yapıyor olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayız. Öğrencilerimizin mezuniyet başarılarını Altıntaş MYO adına kutluyor ve başarılar diliyorum.

Sevgili velilerimiz 2 yıl önce bizleri tercih edip okulumuza gönderdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz öğrencileri bilgi, beceri ile donatıp onlara derslerinin yanında hayat dersi de vererek mezun ediyoruz.

Sevgili öğrencilerimiz, Altıntaş MYO güçlü bir eğitim kadrosundan iyi bir eğitimden geçtiniz. Buradan Türkiye’nin dört bir yanına yayılarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden aldığınız eğitim öğretimle ülke kalkınmasında büyük rol alacaksınız. Hepinizin gözlerinden öpüyor, sağlık, sıhhat, mutluluk ve bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.

ALTINTAŞ MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Feride Kurt (MYO birincisi)
Gıda Teknolojisi Rezzan Erbalaban 
Laboratuvar Teknolojisi Ümran Öktem 
Posta Hizmetleri Cevdet Gümüş 

KALKAN: ÖĞRENCİLERİMİZİ MİLLETİNE FAYDALI FERTLER OLARAK UĞURLUYORUZ

Domaniç Hayme Ana MYO Müdürümüz olarak duygularını paylaşan Öğr. Gör. Türkmen Kalkan şunları söyledi:

Sevgili öğrenciler. 600 yıl boyunca insanlığa insanlığı öğreten cihan imparatorluğunun temellerinin atıldığı Domaniç ve Evliya Çelebi diyarı Kütahya’dan mezun olduğunuzu unutmayın. 25. mezunlarımı veriyoruz. Sevmeyi seven, düşmanlığa düşman olan, ahlaklı, çalışkan öğrenciler yetiştirmek hedefimiz. Ümitsizlik en dehşetli hastalıktır ki, bizim kalbimize girmiş, yüksek ahlakımızı heder etmiştir. 'Bizden adam olmaz' düşüncesi kalbine yerleşen bir millet fakirlik karanlığından asla kurtulamaz. Öğrencilerimizi yüksek ahlak ruhuna sahip, çalışkan, inandığı gibi yaşayan, milletine, ailesine ve kendisine faydalı birer fertler olarak uğurluyoruz. Herkese teşekkür ediyorum.

DOMANİÇ HAYME ANA MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bankacılık ve Sigortacılık Yaren Şahin
Bilgi Yönetimi Songül Savaş
Lojistik  Çağrı Şamcı (MYO birincisi)

BAKIR: YOL HARİTASI OLANLAR HEDEFE KOLAY ULAŞIR

Mezuniyet Töreni hakkında görüşlerini ifade eden Emet MYO Müdürümüz Ögr. Gör. Vedat Bakır şöyle konuştu:

Bugün hayat yolunda ilerlerken tarihi dönemeçlerden bir tanesini geçmiş bulunuyorsunuz. Eğitim ve öğretiminiz boyunca akademik derslerin yanında hayatı da öğretmeye çalıştık. Hayat yolunda ilerlerken iyi ve kötü mücadelesi devam edecektir. Bir bedeli olsa bile iyilerden olma kararını hep aklınızda tutunuz. Sonuçta iyi olan, kötülüğü reddeden haklı çıkacaktır. Hayatın sonunda nerede olmak istiyorsanız, şu anda vereceğiniz kararlar çok önemlidir. Yol haritanız var ise hedefe kolay ulaşırsınız. Başkalarının deneme yanılmalarından ders almayı bilmeliyiz. Hayattaki sınavların bütünlemesi yoktur. Sizler bizlerden bir anahtar aldınız. Bu anahtarı kullanabilir ve geliştirebilirseniz karşınıza çıkacak tüm kapılar açılacaktır. 

Değerli öğrencilerim birimiz şarkta, birimiz garpta, birimiz cenupta olsa bile her birimiz Dumlupınar Üniversitesinin temsilcisi olarak yan yana dizilmiş elifler misali birbirimizden güç ve kuvvet alıyoruz. Bahtiyar gençler, bizler sizleri çok sevdik. Şu anda bir ayrılık değil, yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. DGS ile alacağınız güzel puanlar ile sizleri tekrardan DPÜ’nün fakültelerinde, yani evinizde görmek en büyük arzumdur. Herkese çok teşekkür ederim.

EMET MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Çocuk Gelişimi Berna Duman (MYO birincisi)
Maliye  Yusuf Koç 
Sağlık Kurumları İşletmeciliği  Derya Doğan

KAVASOĞLU: 259 ÖĞRENCİMİZİ MEZUN ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Gediz MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

Biz Gediz MYO olarak nerede üniversitemizle aynı yaşta, 27 yıllık bir geçmişimizle, bu sene 259 öğrencimizi mezun etmemizin gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Bu dönemin mezunları buruk mezunlar, hüzünlü mezunlar ancak olaya iyi tarafından bakacak olursak unutulmayacak mezunlar belki de. Biz yıllar sonra geri dönüp baktığımızda yüzlerce binlerce öğrenciyi belki unutabiliriz ama bu senenin mezunlarını pandemi mezunları oldukları için belki de unutmayacağız aklımızda öyle kalacak.

Ben sevgili öğrencilerimizi ve değerli ailelerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.

GEDİZ MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bankacılık ve Sigortacılık Medine Karabacak
Bilgisayar Programcılığı Hatice Nur Elmas
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Seda Biçer / Zeynep Vural
Grafik Tasarımı Elif Çaylak (MYO birincisi)
İş Sağlığı ve Güvenliği Ruken Balkaya
Lojistik Cansu Bayram
Moda Tasarımı  Elif Erva Danış
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Eda Uçan
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Hacer İsmihan Tufan

DANIŞ: ÖĞRENCİLERİMİZİN HAYATLARINDA YENİ BİR SAYFA AÇMA ZAMANI GELDİ

Son olarak söz alan Hisarcık MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Ahmet Danış şöyle konuştu:

Öncelikle bu pandemi süresince öğrencilerimizin hayatları boyunca unutmayacağı mezuniyet törenini online de olarak yaşattığınız için size ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Hisarcık olarak Kütahya’nın az nüfuslu ilçelerinden biriyiz. Genellikle öğrencilerimiz kayıtlara geldiklere zaman bu durumdan şikayet ederler ancak öğrencilerimiz bu iki yıllık eğitim hayatları sonucunda bunun tam tersini söylerler genelde. Bu durum da akademik ve idari personelimiz ve Hisarcık halkımızın öğrencilerimize aile ortamı sunmaktan kaynaklanmakta. Genellikle bu hüznü de bundan dolayı yaşıyorlar.

Öğrencilerimizin Hisarcık’ta geçirdikleri vakit boyunca bütün sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık. Bize emanet edilen öğrencilerimizin hayatlarında artık yeni sayfa açma zamanları geldi. Öncelikle öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyoruz. Üniversitenin diploma veren bir kurum olmadığı bilmeleri gerekiyor. Eğer biz ülkemize faydalı, insan haklarına saygılı, iyi bir birey olmasına katkı sağlamışsak amacımıza ulaşmış sayılıyoruz. Bizleri bu olanakları sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

HİSARCIK MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bankacılık ve Sigortacılık  Mazlum Suvari
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Şeymanur Akkaş
İnsan Kaynakları ve Yönetimi Muhammed Utku Çamur
İş Sağlığı ve Güvenliği Gamze Gezer (MYO birincisi)
Lojistik  Selin Körbalta 
Yerel Yönetimler Sultan İlikçi

DÖRT MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ

Günün ikinci oturumunda Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı meslek yüksekokulları için düzenlenen mezuniyet törenimizde öğrencilerimize Rektör yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın hitap etti.

Sözlerine "2019-2020 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz" diyerek başlayan Prof. Dr. Mustafa Aydın, şöyle konuştu:

1992 yılında kurulmuş olan ve bu gün geldiğimiz noktada yaklaşık 47 bin öğrencisi ile büyük bir aile olan Kütahya Dumlupınar Üniversitemizde bin civarında öğretim elemanı ve bir o kadarda idari personel ile siz değerli mezunlarımızı hayata hazırlamak için çaba gösterdik.

Üniversite hayatınızda geçirmiş olduğunuz bu iki yılda sizleri hem eğitim ve hem de öğretim alanında yeni kazanımlarla donatmaya çalıştık. Siz değerli velilerimiz iki yıl önce en sevdiklerinizi bizleri emanet etmekle bizlere önemli bir görev verdiniz. Bizlerde bu emanetinize sahip çıkarak, ahlaki değerleri yüksek, saygılı, vatanı seven, beşeri ilişkilerde tevazu sahibi bireyler olarak yetişmelerine gayret gösterdik diğer yandan onların birer altın bilezik takmaları, mesleki yeterliliğe sahip, yenilikçi ve teknolojiyi takip edebilen birer ara eleman olarak yetişmeleri için değerli hocalarımız ile birlikte onlara iyi bir öğretim yaptığımıza inanıyorum.

AYDIN: ÇALIŞMAK MUTLULUK, MUTLULUK DA BAŞARI GETİRİR

Sevgili gençler. Sizleri tebrik ediyorum. Biliyorsunuz ki, elde ettiğiniz bu başarı bir tesadüf değildir. Şairimiz Necip Fazıl Kısakürek “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir” demiştir. Biliyoruz bu başarıyı elde etmek için çok çalıştınız, azmettiniz ve hedefinize ulaştınız. Yüce rabbimizin Kuran-ı Kerim'de dediği gibi “İnsan ancak çalıştığına erişir”. Dolayısıyla sizler çalıştınız ve hedefinize eriştiniz. Bu eğitim sürecinizde elbette güzellikler olduğu gibi güzel olmayan veya memnun kalmadığınız durumlarda oluşmuştur. Böyle durumda metanetinizi korumak ve sabrederek daha da çalışmak sizi ancak bu durumdan feraha eriştirecektir.

Henry Ford, “Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir” der. Sizler buradan mezun olarak zaten zorlu ve yeni bir hayata başlamış oluyorsunuz. Hayatta pes etmeyiniz, mücadeleden de vazgeçmeyiniz. Daima çalışınız. Çalışırsanız mutlu olursunuz. Mutlu olan insan ise işinde başarılı olur. Bir ülkede başarılı insanlar ne kadar çok ise o ülke o kadar kalkınacak ve refah seviyesi de bir o kadar artacaktır.

Prof. Dr. Aydın sözlerini "Sevgili anne ve babalar, en değerliniz olan evlatlarınızı yaklaşık iki yıl önce bize emanet ettiniz bizde tekrar onları ise emanet ediyoruz. Onlarla gurur duyabilirsiniz" diyerek tamamladı.

ACER: MEZUNLARIMIZIN  ÇALIŞKAN VE ÜMİTLİ OLMALARINI TEMENNİ EDİYORUM

Törende söz alan Pazarlar MYO Müdürümüz Prof. Dr. Semra Durmuş Acer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Değerli öğrencilerim, sizlerle uzaktan da olsa görüşebilme ve böyle anlamlı bir günde güzel dileklerde bulunabilme heyecanını yaşamaktayız. Öğrencilerimizin 2 yıl önce çıkmış oldukları yolda emeği geçen akademisyenlere çok teşekkür ederiz. Mezun öğrencilerimiz için yeni başlangıçların olabileceği noktaya gelmiş bulunmaktayız.

Öğrencilerimizin meslek yüksekokulumuzda geçirdikleri zamanın bundan sonraki dönem için olumlu bir şekilde yansımalarının olmasını bekliyorum. İş ve özel hayatlarının emekleriyle şekillenebileceğinden dolayı çalışkan ve ümitli olmalarını temenni ediyorum. Mezun öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyorum.

PAZARLAR MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Gıda Teknolojisi Ebru Ürün
İş Sağlığı ve Güvenliği Enbiya Sevgi (MYO birincisi)
Makine, Resim ve Konstrüksiyon Ayşe Nur Subaşı

GÜNTÜRKÜN: YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN

Simav Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, mezuniyet töreni konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle bu zor şartlarda en azından uzaktan da olsa böyle bir mezuniyet töreni düzenlendiği için emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Bütün dünyayı etkilediği gibi bizi de etkileyen bu pandemiden dolayı en azından öğrencilerimizin mezuniyet heyecanı yaşattığınız için teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrencilerim. Biz sizlerin hocası, aynı zamanda ağabeyi, babası olarak, ailenizi aratmadan elimizden gelen her şeyi sizin yetişebilmeniz için büyük özverilerle elimizden geleni yaptık. Öğrencilerime bu dünyada yaşadıkları sürece bir hedefleri olmalarını, adalet duygusundan asla vazgeçmemelerini, işini en iyi şekilde yaparak ailesine ve ülkemize hizmet etmelerini umuyorum. Sevgili gençlerimize, yaşadıkları sürece ülkelerini, ailelerini ve okulumuzu hiç unutmamalarını tavsiye ediyorum. Bundan sonraki yaşantılarında da sağlık, mutluluk, başarı dolu olmasını, tüm güzelliklerin öğrencilerimle olmasını, yollarının ve bahtlarının açık olmasını diliyorum.

SİMAV MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Eylül Ceren Aydın (MYO Birincisi)
Elektrik Emre Durtuluk
İç Mekan Tasarımı Sinem Solak
İnsan Kaynakları Yönetimi Hatice Güzel
Laboratuvar Teknolojisi Buse Sekmen
Lojistik Beyzanur Kahraman 
Mekatronik  Zeynep İvdil 
Yerel Yönetimler Resul Kaba 

ÖZALP: ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Törende konuşan Şaphane MYO Müdürümüz Doç Dr. Murat Özalp şu ifadeleri kullandı:

Öğrencilerimiz Şaphane'de 2 yıl boyunca eğitimlerini aldılar. Öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması için çaba gösteren üniversitemizin tüm personellerine teşekkür ediyorum. Umarım öğrencilerimiz Şaphane'de ve Kütahya'da yaşadıkları güzel anıları gittikleri yerlerde paylaşır ve bizim birer kültür elçimiz olurlar. Tüm öğrencilerimize ve ailelerie tebriklerimi iletiyorum. Her şey öğrencilerimizin gönüllerince olsun.

ŞAPHANE MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bankacılık ve Sigortacılık Deniz Özmen
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Döne Gül Özdemir
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Merve Bulut
Sosyal Hizmetler Hakan Koç (MYO birincisi)
Yerel Yönetimler Hatice Kılıç
 

DURAN: ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMLERİNİ DÖRT YILA TAMAMLAMALILAR

Törende son sözü alan Tavşanlı MYO Müdürümüz Doç. Dr. Cengiz Duran şöyle konuştu:

Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz. Onların bu mutlu gününü keşke yüz yüze yapsaydık ama bu şekilde oldu. Bu şekilde dahi güzel.

Öğrencilerimizi teknik becerileri yüksek şekliyle yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza mümkün olduğunca staj yapacakları imkan sağlıyoruz. Teknik donanımın yanında iletişim becerilerini arttırmaya yönelik çaba gösteriyoruz. Eğitimlerini dört yıla tamamlamalarını istiyoruz. Tüm mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyorum.

DPÜ 2019-20 Mezuniyet Törenleri öğrencilerimizin kep atmasıyla sona erdi.

TAVŞANLI MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bilgisayar Programcılığı Engin Böcü
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Faruk Karadeniz
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bengü Nur Katırcı 
Dış Ticaret Tahir Akdemir
Harita ve Kadastro Nilay Yumurtacı
İnternet ve Ağ Teknolojileri İhsan Keskin
Lojistik Esra Çalışkan
Makine  İsmail Acar (MYO birincisi)
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Nergiz Soğukbulak 
Otomotiv Teknolojisi Alper Avcı

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Eylül 2020, Cuma / 2596 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, radyo dumlupınar, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler