DPÜ’de İki Fakülte ve Üç MYO’da Mezuniyet Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Spor Bilimleri ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler fakülteleri ile Kütahya Güzel Sanatlar, Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler meslek yüksekokulları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde iki fakülte ve üç meslek yüksekokulu için mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler fakültelerimiz için düzenlenen törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, şöyle konuştu:

Kıymetli Öğrencilerim, sıkıntılı bir süreç yaşadık ve sizin belki de uzun yıllar en çok hayal ettiğiniz mezuniyet törenlerinde kepleri havaya atmayı, yerleşkede bir pilav yemeyi maalesef yüz yüze gerçekleştiremedik. Ama olsun. Şartların gereği olarak çevrim içi de olsa bir araya gelerek mezuniyet töreni yapmak önemliydi. İnşallah bundan sonra sizi farklı bir hayat farklı günler bekliyor.

REKTÖR UYSAL: DPÜ'NÜN KAPISI SİZE HER ZAMAN AÇIKTIR

Ben bundan sonraki hayatınızda sizlere çok çalışmayı tavsiye ederim. Çünkü bu bir fıtrat kanunudur. Kainatta hiçbir şey hareketsiz değildir. Kim hareket eder, kim spor yapar, kim faal olursa o insan sağlıklı olur, o insan üretken olur, o insan sevilir. Atalarımız boşuna dememişler: Akan su kir tutmaz. Eğer kendinizi seviyorsanız, eğer beden ve ruh sağlığınızı düşünüyorsanız hayatınıza hareketi katacaksınız. Hayatınıza çalışmayı katacaksınız, bunun bir prensip haline getireceksiniz. Çalışan ve üreten insanlar hayatlarından daima memnundurlar. Yaşamayı severler, yaşama sevinçleri vardır.  

Değerli arkadaşlar. Burada sizlerle hislerimizi paylaşıyoruz. Tüm öğrencilerime başarılar diliyorum. DPÜ kapısı size her zaman açıktır. DPÜ ailesine siz de dâhilsiniz. Gidiyorsunuz diye bu aileden kopmuyorsunuz. Siz isteseniz de Kütahya’dan, DPÜ’den kopamazsınız. Tüm öğrencilerimizi, ailelerini, değerli akademisyen arkadaşlarını, ailelerini ve bütün halkımızı selamlıyor ve saygılar sunuyorum.

PROF. DR. ACET: MEZUNLARIMIZI GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN KİŞİLER OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Rektörümüz Prof. Dr. Uysal'ın ardından bir konuşma yapan Spor Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Acet şunları söyledi:

Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin ayrılmasına bir yandan üzülüyoruz, bir yandan da seviliyoruz. Bundan sonraki hayatlarında girişimci, çalışkan, vatanını milletini seven ve görevini en iyi şekilde yapan kişiler olarak görmek istiyoruz.

Öğrenci diyoruz ama şu andan itibaren de onlar bizim meslektaşımız oldu. Yeni mezun ettiklerimizle beraber yeni öğrencilerimiz de söz konusu. Şu anda da öğrenci kayıtlarımızı yapıyoruz. Bundan sonraki hayatlarında öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimi ve ailelerini tebrik ediyorum, saygılar sunuyorum.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ

Antrenörlük Eğitimi Mert Yıldız
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Büşra Atik
Rekreasyon Kaan Kader (Fakülte birincisi)
Spor Yöneticiliği Yasin Aktaş

PROF. DR. AĞCA: MEZUNLARIMIZ ÜLKE SATHINA YAYILMIŞ AĞAÇLARDIR

Törende söz alan Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağca ise katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sizleri, meslektaşlarımı, aileleriyle birlikte öğrencilerimizi saygıyla selamlıyorum. Gönül isterdi ki bu mezuniyet törenini yüz yüze gerçekleştirelim. Ailelerin evlatlarıyla gurur duyduğu bir gün. Bu duyguyu kanlı canlı hissetseydik çok güzel olurdu ama Allah beterinden korusun. İkinci mezunlarımızı veriyoruz çok şükür. Mezunlar bizler için ülkemiz sathına yayılmış ağaçlar gibidir. İnşallah o ağaçlar, dallar budaklanır ve vatana millete iyiliklere vesile olur. Tüm öğrencilerimi ve ailelerini tebrik ediyorum.

TAVŞANLI UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİNCİSİ

Turizm ve Otel İşletmeciliği Mahmut Tuzlu

ÜÇ MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ

Günün ikinci oturumunda Kütahya Güzel Sanatlar, Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler meslek yüksekokulları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende ilk sözü alan Rektörümüz selamlama konuşmasında şunları söyledi:

Gönül isterdi ki geçen yıllardaki gibi bir mezuniyet töreni olsun. Öğrencilerimizin talepleri bu yöndeydi. 'Biz üniversitemizi özledik', 'Yerleşkemizi özledik', 'Hep beraber kep atmayı özledik' gibi birçok mesaj aldım. Lakin bu nasip olmadı. Öğrencilerimiz bunu şansızlık olarak görmesin. Bunu telafi etmek amacıyla böyle çevrim içi de olsa bir mezuniyet töreni düzenlemeyi planladık. Böylelikle öğrencilerimizin o hayali kısmen de olsa yerine gelmiş olur.

Bu yıl mezun olacak öğrencilerimiz son döneminde Kütahya’dan ayrılmak zorunda kaldılar. Sağlığın olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Salgın denen illet milletleri, toplumları yok etme derecesinde olan salgınlar olmuştur. Bilim ve teknoloji bu kadar ileriye gitmemiş olsaydı bu asırdaki insanlıkta bu salgın yüzünden büyük bir yıkıma uğrayacaktı. Sıkıldık, zorlandık, hapsolduk, lakin sağlık çok önemli. Bu dönem mezun olacak olan öğrencilerimin olaya böyle bakmasını, bu şartlarda Kütahya’ya gelememenin, bu şartlarda tedbire riayet etmenin çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Bütün öğrencilerime hayatta başarılar diliyorum, beden ve ruh sağlıklarını korumalarını niyaz ediyorum. Sağlıklı uzun bir ömür temenni ediyorum.

DOÇ. DR. TAŞÇI: MEZUNLARIMIZA KARİYERLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Uysal'ın ardından söz alan ve konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürü Doç. Dr. Eda Taşçı mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik etti ve şunları söyledi:

Gönül isterdi ki, tüm mezunlarımızı Germiyan Yerleşkemizde keplerini fırlatarak okula dokunarak veda edebilsinler. Maalesef şartlar bunu gerektirdi.

Tüm mezunlarımıza hayatları boyunca önce sağlık, sıhhat sonra da gönüllerince edindiği mesleki kariyerlerinde başarılar diliyorum. Tüm hocalarıma ve tüm öğrencilerimize de mezuniyet törenine katıldıklarını için teşekkür ediyorum.

KÜTAHYA GÜZEL SANATLAR MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Çini Sanatı ve Tasarımı Filiz Teker (MYO birincisi)
Geleneksel El Sanatları Ayşegül Erdoğmuş
Grafik Tasarımı Dilara Keskinsoy
İç Mekan Tasarımı Ezgi Deniz
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Abdüllatif Öz
Mimari Dekoratif Sanatlar Dila Akat
Mimari Restorasyon Hatice Kübra Sakarya

DOÇ. DR. KARA: MEZUNLARIMIZ ÜNİVERSİTEMİZİ DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIYACAKLAR

Törende söz alan Kütahya Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Düzenlenen bu mezuniyet töreni ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi farkını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Bu töreni düzenleyen başta Rektörümüz olmak üzere tüm üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum. Bugün meslek yüksekokulumuzdan başarı ile mezun olan öğrencilerimiz Kütahya Dumlupınar Üniversitemizin bilimde, ekonomide, sanatta ve sporda çok daha iyi noktalara taşıyacaklardır.

Öğrencilerimizin bu başarısı bizlerin görevlerini daha iyi yapma isteğini arttıracaktır. Bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir konunun sadece bizim kurtuluşumuz olmayacağının bilinciyle öğrencilerimiz konusunda daha sağlıklı adımlar atmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu törende yer almaktan dolayı kendim ve akademik personelim adına memnuniyet duyduğunu ifade eder saygılar sunarım.

KÜTAHYA SOSYAL BİLİMLER MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bankacılık ve Sigortacılık Funda Aksu
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Makbule Sarı
Çağrı Merkezi Hizmetleri Kevser Vural
Dış Ticaret Günel Kemaloğlu (MYO birincisi)
Emlak ve Emlak Yönetimi Sena Nur Taş
İşletme Yönetimi Seda Üner
Lojistik Zehra Bingöl
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Merve Akçer
Otobüs Kaptanlığı Furkan Eskimez
Pazarlama Emre Kiraz
Turist Rehberliği Nail Zorba
Turizm ve Seyahat Hizmetleri İlkay Akmeşe

DR. ÖĞR. ÜYESİ ERDEM: ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende son sözü alan Kütahya Teknik Bilimler MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem ise şöyle konuştu:

Öğrencilerimizi ve bizleri düşünerek sanal ortamda da olsa böyle bir mezuniyet töreni düzenlediğiniz için teşekkür ederim. Açıkçası günün birinde böyle bir mezuniyet töreni yapacağımız aklımıza gelmezdi. Elbette her yokuşun bir inişi vardır. Bu günler de geçecek elbet. Yine güzel günler göreceğiz. Biraz buruk bir duygu bizler için. Çok uzun yıllarını Germiyan Yerleşkesi'nde geçirmiş bir hoca olarak burada nice şenlikli mezuniyet törenleri yapmıştık. Gelecekte yine olacaktır. Öğrencilerimizle ve velileriyle buluşacağımız günler gelecektir.

Bugün önemli bir gün. Öğrencilerimiz mezun oluyor. Bu başarının önemli mimarlarından olan öğrenci velilerimize de teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizin gelecekte dürüst çalışkan ve bunların önemli bir değer olduğunu bilen bireyler olarak ülkemize katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

KÜTAHYA TEKNİK BİLİMLER MYO PROGRAM BİRİNCİLERİ
Bilgisayar Operatörlüğü Tuğrul Şahin Kök
Bilgisayar Programcılığı Görkem Bayraktar (MYO birincisi)
Elektrik  Fahri Can Çetin
Makine  Feyza Oruç
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Yasin Torlak

Üç MYO müdürümüzün konuşmalarından sonra, ilk olarak törene internet üzerinden katılan öğrencilerimiz duygularını katılımcılarla paylaştılar. Mezuniyet törenine Rektörlüğümüze gelerek katılan öğrencilerimiz ise cübbe giyip kep taktılar ve Rektörümüzün elinden başarı belgelerini aldılar.

Mezun öğrencilerimiz mezuniyet sevinçlerini kep atarak kutladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Eylül 2020, Cuma / 2329 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, radyo dumlupınar, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, @osmaniye, @malatya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler