DPÜ’de Dört Fakülte İçin Daha Mezuniyet Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Fen Edebiyat, İslami İlimler, İktisadi ve İdari Bilimler ile Kütahya Uygulamalı Bilimler fakülteleri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde dört fakültenin daha mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

İslami İlimler ve Fen Edebiyat Fakültemizin mezuniyet töreninde ilk sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Yurdun dört bir köşesinde bizi dinleyen herkese selam ve muhabbetlerimi yolluyorum. Hepimiz arzu ettik ki, bu mezuniyet törenini yerleşkemizde yapalım. Öğrencilerimiz DPÜ’yü arzuladı. 'Bekle Bizi Kütahya, Bekle Bizi DPÜ' diye mesajlar gönderdi. Elde olmayan şartlarla böyle çevrim içi mezuniyet töreni yapmak zorunda kaldık. İnşallah bundan sonra böyle olmaz ve bu güzel yerleşkede, Kütahyamız'da buluşur mezuniyet töreni yapar, mezuniyet pilavı yer keplerimizi havaya fırlatırız.

DPÜ dünden bugüne daha iyi ve hep daha iyiye doğru gidecek. Bu yıl üniversitemizi tercih eden öğrenci sayımız arttı. Doluluk oranlarımız ise %90’ı geçti. Bundan sonra DPÜ markası daha da yükselecek ve ilerleyecek.

UYSAL: ÇALIŞMALARINIZIN GAYRETİNİ BUGÜN ALIYORSUNUZ

Sevgili öğrenciler. Zaman çok çabuk geçti. Daha dün gibi gelişiniz, siz de hatırlıyorsunuz, heyecanlıydınız, memleketten, ailenizden koptunuz, yollara düştünüz, Kütahya’ya üniversitemize geldiniz. 4 yıl, 5 yıl çok çabuk geçti, işte bugün de mezuniyet törenimizi yapıyoruz ve mezun oluyorsunuz. Bu süre zarfında çalıştınız gayret ettiniz, bugün de bunun meyvesini alıyorsunuz.

Üniversitemizin ismini aldığı bu topraklar hem kuruluşun hem kurtuluşun topraklarıdır. Eğer siz çalışmasaydınız DPÜ’lü olamazdınız, DPÜ’de çalışmasaydınız şu an mezun olamazdınız. İleride mutlu olmak istiyorsanız gençliğinizi çok iyi değerlendirmelisiniz. Gençliğini çok iyi değerlendiren, kendine yatırım yapan ancak sonraki hayatta mutlu olabilir. İlerideki hayattaki mutluluğun yolu gençliğinizi iyi değerlendirmekten geçer.

ÇELİK: MEZUNLARIMIZ İÇİN ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR

Uysal'ın ardından düşüncelerini paylaşan İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik şöyle konuştu:

2019-2020 yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Bu sene buruk geçen törenimizi pandemi yokmuşçasına aynı heyecan içerisinde kutlamayı düşündük. Fakültemiz mesleki din beceresine sahip, din hizmetlerinde yetkin, ilmiyle amel eden mezunlar yetiştirmeyi hedef alan bir fakültedir. Bu istikamette beş yıllık eğitim öğretim yılından sonra öğrencilerimiz mezun oldular.

Sevgili öğrenciler. Unutmayın ki, üniversitelerimiz sizlere birer anahtar vermektedir. O anahtarı geliştirmek, o anahtarı kullanmak sizin elinizdedir. Yarın ve yarından sonra önünüze çıkacak bütün kapıları açmak sizin bilgi ve birikiminizle mümkündür. Ben inanıyorum ki, almış olduğunuz bilgi birikimi, tecrübe, deneyim ve uygulamalı eğitimle bu kapıları açacak güçte ve kapasitedesiniz. Mezuniyetten sonra hepinizin yüksek mevkilere gelmenizi, iyi işler kurmanızı ve başarılı olmanızı diliyorum. Asıl mücadeleniz bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki yaşamınızda da ilkeli, inançlı, erdemli, hedefleri olan, sorun çıkaran değil, çözüm üreten, yüreğinde vatan ve insan sevgisi olarak yolunuza devam edeceğinizi biliyorum. Yolunuz açık olsun. Bütün konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

"İNSANLIĞIN TEMEL İHTİYACINI KARŞILAMAK SİZE DÜŞÜYOR"

Çelik'in konuşmasının ardından İslami İlimler Fakültemizin öğrencilerine seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Uysal şu ifadeleri kullandı:

Değerli gençler. Din bir ihtiyaçtır. İnsanı diğer canlılardan en önemli özelliği, olaylar arası ilişki kurmayı görebilmesidir. Bundan dolayı insan hep arar. Bir sanat varsa sanatkar, harf varsa katip, ev varsa usta. İnsan düşünmese bile akıl düşünmeye zorlar. Bu muhteşem kainatın sahibini insan fıtraten arar. Eğer bu arayış doğru olmazsa, semavi dinlerin öğretilerine uzak olursa bu duygusu insanı yanlış şeylere sevk eder. Bazen ineğe tapar, bazen puta, bazen aya güneşe, bazen ise fani bir insana tapar. Bundan dolayı size büyük bir vaziye düşüyor. İnsanlığın bu temel ihtiyacını doğru bir şekilde karşılamak size düşüyor.

İslamiyet hak dinidir. İslamiyetin bütün hususları akla ve mantığa uygundur. Siz kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimi öğrendiğiniz gibi, Peygamber efendimizi iyi tanıyıp bildiğimiz gibi Allah’ın kudret eseri olan bu kainat kitabını da iyi okuyacaksınız.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ BİRİNCİSİ
İlahiyat Gülistan Çetinbaş

KASIMOĞULLARI: ALDIĞINIZ EĞİTİMLE DÜŞÜNCELERİNİZİ KORKUSUZCA PAYLAŞMAYI ÖĞRENDİNİZ

Törende sözü alan Fen Edebiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

Sevgili öğrencilerimiz, mezunlarımız. Bizimle geçirdiğiniz dört yıl içinde fakülte olarak bölümünüz ve ana bilim dalınızın ilgili bilgilerin yanında sizlere okumanın ne kadar keyifli ve insana has bir özellik olduğunu hatırlatmaya çalıştık. Bu bağlamda bizlerden düşündüklerinizi korkusuzca ama saygı ve ahlak çerçevesinde ifade edebilmeyi, soru sorabilmeyi, fikirlerinizi paylaşmayı öğrendiniz.

Mevlânâ diyor ki, 'Sen taş, kaya, merdiven dahi olsan, bir gönül ehlinin eline düşersen cevher olursun.' Değerli gençler. Sizler bugün mezun oluyor ve hayata atılıyorsunuz. Bizim de sizden beklentilerimiz olacak. Bunun başında her ne olursa olsun doğru, güvenilir ve adil bir insan olmanızı, bencil olmamanızı, bildiklerini önce kendinize, sonra çevrenize yansıtmanızı istiyoruz.

Konuşmamı Mustafa Kemal Atatürk’ün anlamlı bir sözüyle tamamlamak istiyorum: Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.

Kasımoğulları, sözlerini "Sevgili gençler. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" diyerek tamamladı.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Arkeoloji Kerem İmal
Biyokimya Hilal Tütüncü
Biyoloji  Makbule Taşçı
İngiliz Dili ve Edebiyatı Ceren Zeybek
Kimya İlknur Yaşar
Matematik Ayten Çelik
Sosyoloji Birsen Zeybek (Fakülte birincisi)
Tarih Bahar Tokay
Türk Dili ve Edebiyatı Melike Yüksel

 

Konuşmaların ardından önce törene internet üzerinden katılan öğrencilerimiz düşüncelerini paylaştılar. Ardından da Rektörlüğümüze gelen öğrencilerimiz cübbe giyip kep taktılar ve başarı belgelerini Rektörümüzün elinden aldılar.

İİBF VE KUBFA İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ

Günün ikinci oturumunda İktisadi ve İdari Bilimler ile Kütahya Uygulamalı Bilimler fakültelerimiz için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende ilk sözü alan Rektörümüz selamlama konuşmasında şunları söyledi:

Bana gelen e-postalardan öğrencilerimizin Kütahya’yı ve Üniversitemizi çok özlediklerini anlıyorum. Sağ olsunlar ağırlıklı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ‘Bekle Bizi Kütahya, Bekle Bizi DPÜ’ videosu hazırlanmıştı. O videoda yer alan tüm öğrencilerimize de yeri gelmişken teşekkür ediyorum.

"GİTTİĞİNİZ YERLERDE KÜTAHYA'YI VE DPÜ'YÜ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMELİSİNİZ"

Değerli aileler. Bizler öğrencilerimizden memnunuz. Sizler evlatlarınızla iftihar edebilirsiniz. Bir öğrenciyi okutup yetiştirmek için büyük fedakârlıklar gösterdiniz. Öğrencilerimiz şimdi olduğu gibi bundan sonra da sizin yüzünü ak edecek ve sizlerin iftihar vesilesi olacak. Öğrencilerimizden bunu samimiyetle bekliyoruz. Kendilerinden DPÜ’lü olmanın farkında olarak yaşamanızı arzu ediyoruz. İnşallah gittiğiniz yerlerde Kütahya’yı ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edersiniz ve yeni hayatınıza buraya duyduğunuz aidiyeti taşırsınız. Hayatınızın en güzel anları buralarda geçti. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor. Yolunuzun açık olmasını niyaz ediyorum.

KILIÇ: DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDEN MEZUNLARIMIZ VAR

Uysal'ın ardından söz alan ve konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kılıç, mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik etti ve mezuniyet heyecanını kendilerinin de yaşadığını ifade etti ve şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin en eski fakültesi olarak bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden mezunlar çıkardık. Bu da bizi gururlandırıyor. Bugün mezun olan arkadaşlarımız da bu sayıya dahil olacaklar. Zor geçen bir salgın döneminde öğrencilerimizin elde ettiği başarının çok kıymetli. Özellikle bu sebeple bu dönem dereceye öğrencilerimizi kutluyorum.

Bölümlerini birinci bitiren mezunlarımızı tek tek sayan Prof. Dr. Ramazan Kılıç, “Bu yıl Maliye bölümümüz 310, Kamu Yönetimi bölümümüz 241, İktisat bölümümüz 203, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümümüz 186, İşletme bölümümüz 183, Uluslararası Ticaret ve Finans bölümümüz 50 ve Ekonometri bölümümüz de 47 olmak üzere toplamda bin 220 mezun veriyoruz. Bu ülkemiz için büyük bir kazanım. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Önür boyu başarı dileklerimi sunuyorum. Bu zor dönemde öğrencilerimizi her anlamda destekleyen ailelerine de çok teşekkür ediyorum.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Ekonometri  Gülcan Şahinoğlu
İktisat Mesude Ünal
İşletme Ceyda Çakır
Kamu Yönetimi Gizem Can (Fakülte birincisi)
Maliye Firdevs Altıntaş
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Shabnur Guliyeva
Uluslararası Ticaret ve Finans Buse Günay

 

KAYABAŞI: ÜNİVERSİTE BİTSE DE EĞİTİM BİTMİYOR

Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Aydın Kayabaşı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Üniversite yaşamı hatırlanmak istenen, hatırlanması gereken dönemlerden biri. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimlerin yanında kendilerini sosyal ve kültürel anlamda da geliştirmeye önem vermeliler ve eğitim aldıkları yılları verimli geçirmeliler. Öğrencilerimiz zaman zaman bizlere gelip mezuniyet sonrası için endişelerini aktarıyorlar. Öğrencilerimizi okulumuzdaki faaliyetlere katarak kendilerine çeşitli kazanımlar sağlamaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin birbirleriyle ve hocalarıyla iletişimi koparmaması da çok önemli.

Bugün 204 öğrencimizin mezun olduğu bir dönem yaşadık. Biraz buruk bir tören olsa da bizim için bir arada olmak önemli. Öğrenim hiçbir zaman son bulmuyor. Üniversite eğitiminin bitmiş olması eğitimin bitmesi anlamına gelmiyor. Öğrencilerimizin yüksek lisans ve doktora programlarına yönelmelerini tavsiye edebilirim. Mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine kariyerlerinde başarılar diliyorum ve törene katılan ve izleyen herkese saygılarımı iletiyorum

KÜTAHYA UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Bankacılık ve Finans Hasan Can
Muhasebe Ayşe Çetin
Sigortacılık ve Risk Yönetimi Büşra Öztürk

 

Her iki dekanın konuşmalarından sonra, ilk olarak törene internet üzerinden katılan öğrencilerimiz düşüncelerini paylaştılar. Mezuniyet törenine Rektörlüğümüze gelerek katılan öğrencilerimiz ise cübbe giyip kep taktılar ve Rektörümüzün elinden başarı belgelerini aldılar.

Mezun öğrencilerimiz sevinçlerini kep atarak kutladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Eylül 2020, Çarşamba / 2515 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, radyo dumlupınar, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler