DPÜ GSF’den Anlamlı ‘Bir Zaferin Hikâyesi’ Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın himayelerinde ‘Bir Zaferin Hikâyesi’ adlı karma afiş e-sergisi düzenledi.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan Bir Zaferin Hikâyesi sergisi sanatseverlerle buluştu.

E-sergi formatında düzenlenen bir karma afiş sergisi olan Bir Zaferin Hikâyesi adlı sergi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından ve Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın himayelerinde düzenledi.

Serginin düzenlenme kurulunda Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mine Küçük ile akademisyenlerimiz Öğr. Gör. Fatih Kara, Öğr. Gör. Dr. A. Aycan Gürbüz, Öğr. Gör. Adem Dönmez ve Öğr. Gör. Figen Yavuz yer aldı.

Hazırlıkları yaklaşık iki ay süren ve 30 Ağustos 2020 tarihi itibariyle sergi.dpu.edu.tr adresinden kamuoyunun beğenisine sunulan sergide günün anlamına binaen özgün olarak tasarlanmış 61 afiş çalışması yer aldı.

Sergiyle bu vatan için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi unutturmamak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını anmak, Ordumuz ve Milletimizin Millî Mücadele’de gösterdiği kahramanlık konusunda farkındalık oluşturmak; tasarımın dilini kullanarak görselleştirilen bu destansı günü, gelecek kuşaklara görsel bir kültür mirası olarak aktarmak amaçlandı.

Sergiye ilişkin bir açıklama yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, Sanal Karma Sergi etkinliği fikrini hayata geçiren fakülte yönetimimize, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden tasarımlarıyla katılan akademisyenler ile Güzel Sanatlar Fakültemizin öğretim elemanlarına teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Ağustos 2020, Pazartesi / 1267 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler