Dumlupınar Teknokent’e KUTSO’nun Desteği Artarak Devam Ediyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Dumlupınar Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç’ı ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç'la bir araya geldi.

KUTSO Genel Merkezi'nde Başkan İsmet Özotraç ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu tarafından karşılanan Prof. Dr. Kâzım Uysal'a, Dumlupınar Tasarım Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ersan Öz eşlik etti. Görüşmede Dumlupınar Tasarım Teknokent'te yürütülen çalışmalar ele alındı.

Aynı zamanda Dumlupınar Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. ortaklarından olan KUTSO adına açıklamalarda bulunan Başkan Özotraç, üniversitemize ve teknokentimize tüm olanaklarıyla destek olmaya devam edeceklerini söyledi ve Üniversite heyetimizin gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Rektör Uysal, salgın sürecinin normalleşmesiyle birlikte üniversitemizdeki çalışmaların hızlandığını, bunun yanında Dumlupınar Teknokent'in de KUTSO'nun verdiği önemli desteklerle Kütahya ve ülkeye Ar-Ge üretmeye devam ettiğini kaydetti.

Genel müdür Prof. Dr. Ersan Öz ise yaptığı açıklamada, teknokentte toplam 37 ofise sahip olduklarını, şu an itibariyle %70 doluluğa ulaşıldığını ve hedefin en kısa sürede %100'ü yakalamak olduğunu, uluslararası patentlere sahip firmaların da yer aldığı teknokentte birçok Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü belirtti

Görüşmenin sonunda heyetlerin ilk KUTSO meclis toplantısında bir araya gelmeleri üzerinde fikir birliğine varıldı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Ağustos 2020, Perşembe / 458 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, dumlupinar üniversitesi, kutso, DPÜ Tasarım-Teknokent ,