Teknofest 2020’de DPÜ’yü YuSi Temsil Edecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencileri Sıla Özyeşil ve Ebrar Tepeciklioğlu’nun görme engelliler için yürüttüğü çalışmaların sonucunda ortaya çıkardığı YuSi adlı uygulama Teknofest 2020’de finale kaldı ve destek almaya hak kazandı.

DPÜ öğrencilerinin hazırladığı YuSi adlı uygulama Teknofest 2020’de finale kaldı.

Üniversitemizin Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde öğrenim gören Endüstri programı yüksek lisans öğrencisi Sıla Özyeşil ile Bilgisayar Mühendisliği programı yüksek lisans öğrencisi Ebrar Tepeciklioğlu’nun çalışmalarıyla hazırladıkları YuSi adlı mobil uygulama metin okuma, para tanıma, sosyal medya ve acil durum gibi menülerle görme engellilerin sosyal hayatını kolaylaştıracak pek çok özelliğe sahip. Projede öğrencilerimizin oluşturduğu YuSi takımının danışmanlığını ise Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan Aydın ve Arş. Gör. Nagihan Yağmur yürütüyor.

YuSi ile yarışmanın 3. değerlendirme aşaması olan Proje Detay Raporu sıralamasında Türkiye genelinde ilk 25 takım içerisinde yer alarak finale kalan öğrencilerimiz maddi destek almaya da hak kazandılar. Öğrencilerimiz yürüttükleri projeyle 22-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020’de üniversitemizi temsil edecekler.

Öğrencilerimiz 2019 yılında Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlediği etkinlikte dijital uygulamalarını ‘Başarı Örneği’ olarak sunmuşlardı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Temmuz 2020, Pazartesi / 2177 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler