Şaphane MYO Acil Durum ve Afet Yönetimi Programını Açıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Şaphane Meslek Yüksekokulumuzun 2020 - 2021 Akademik Yılı’nda Mülkiyet ve Koruma Bölümü Acil Durum ve Afet Yönetimi Programına öğrenci alımına izin verdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı 2020-2021 Akademik Yılında öğrenci alımı yapabilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şaphane MYO Müdürümüz Doç. Dr. Murat Özalp, YÖK tarafından öğrenci alımı onaylanan Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı’nın okulumuza ve ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Yüksekokulumuzda mevcut olan Bankacılık ve Sigortacılık, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Sosyal Hizmetler Programlarına ilave olarak Acil Durum ve Afet Yönetimi programının da öğrenci alımına başlamasının okulumuzun daha da güç kazandıracağını ifade eden Özalp, şunları söyledi:

Şaphane Meslek Yüksekokulumuzun Gediz ve Simav gibi tarihte büyük depremlerin yaşandığı bölgenin tam ortasında bulunması nedeniyle Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı’nın bölgeye önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İş olanakları açısından önemli avantajlara sahip olan bu program mezunlarının Kızılay, AFAD, 112 Acil Servis, sağlık kuruluşları, belediyeler ve benzeri kamu kuruluşlarında iş bulabilmesinin yanı sıra Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı olan öğrencilerin Acil Durum ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programlarına geçiş yapabilmesini de sağlayacak.

Özalp, sözlerini “Acil Durum ve Afet Yönetimi programının Şaphane’ye kazandırılmasında emekleri olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan'a, Şaphane’deki sivil toplum örgütlerine, Şaphane halkımıza, Şaphane Meslek Yüksekokulumuzun akademik ve idari personeline teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Haziran 2020, Salı / 2784 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler