Tarihi Satın Almada DPÜ’yü Temsil Eden Özbay’a GSF’den Tebrik

Türkiye’deki en yüksek bedelli satın alımlardan biri olarak kayıtlara geçen Zynga’nın Peak Games’i satın almasının ardından Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Peak Games çalışanı olan mezunlarımızdan Şengül Özbay’ı arayarak tebrik etti.

Güzel Sanatlar Fakültemizin mezunlarımızdan Şengül Özbay'ın çalıştığı Peak Games'in Türk ekonomi tarihine geçen bir bedelle Zynga tarafından satın alınması fakültemizde sevinçle karşılandı.

Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük mobil oyun şirketi Zynga, 35 üniversiteden 100 gencin oluşturduğu Türk oyun şirketi Peak Games’i ülkemizin en büyük satın almalarından birini gerçekleştirerek 1,8 milyar dolara satın almıştı. Peak Games'de çalışan 100 genç arasında yer alan, Güzel Sanatlar Fakültemizin Çizgi Film-Animasyon Bölümü mezunu Şengül Özbay'ın da yer alması üzerine Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Özbay'a tebriklerini sundu. 

DEKAN MERCİN'DEN TEBRİK TELEFONU

Ekonomi tarihimize geçen bu başarıda Kütahya Dumlupınar Üniversitesini temsil eden ve başta üniversitemizin olmak üzere tüm üniversite öğrencilerine örnek olan Özbay’ı telefonla arayarak tebrik eden Prof. Dr. Levent Mercin, mezun öğrencimizi salgın sürecinden sonra örgün eğitimin başladığı bir dönemde üniversitemize davet ederek, bu başarı hikayesini kendisinden bizzat dinlemek istediklerini belirtti.

Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamada, Peak Games'in hazırladğı Toy Blast adlı oyundaki haritaların illüstrasyonlarını tasarlayarak aldığı eğitimi gerçek yaşamında kullanma becerisini en iyi biçimde gösteren Özbay'ın, elde ettiği bu başarıyla sadece gelişmiş ülkelerin ve buradaki üniversitelerin öğrencilerinin bu başarıları elde edebileceği algısını kırdığı ifade edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Haziran 2020, Çarşamba / 1334 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler