DPÜ Pazarlar MYO’da Glütensiz Gıdalar Üretilecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü ve Glütensiz Mutfak projesi kaldığı yerden devam ediyor.

DPÜ Pazarlar MYO’da çölyak hastaları için glütensiz gıda üretilecek.

Şubat ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokuluna ait 'Glütensiz Mutfak' projesi kapsamında çölyak hastalarına özel glütensiz ürünlerin üretimi hedefleniyor.

DPÜ ARAZİSİNE KARABUĞDAY VE KİNOA EKİLDİ

Ürünlerin bir kısmının üretiminde kullanılacak olan karabuğday ve kinoa tohumlarının Üniversite arazisine ekimlerine bugün başlandı. Karabuğday ve kinoa tohumları Kütahya Tarım İl Müdürlüğü tarafından sağlandı. Belediyemiz ise araç desteği verdi. Yapılacak deneme ekimleriyle kinoa ve karabuğdayın Kütahya şartlarında yetiştirilebilirliliği ve verim oranları belirlenecek. Elde edilen sonuçlara göre Kütahya çiftçisine karabuğday ve kinoanın tanıtılması ve ekimi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

ÇÖLYAK NEDİR?

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten proteinine vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan çölyak, dünyadaki çoğu ülkede her 70 ila 200 kişiden birinde görülmektedir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mayıs 2020, Cumartesi / 663 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, dumlupinar üniversitesi, Pazarlar MYO, Glütensiz Mutfak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler