DPÜ Kütüphanesi Hizmetlerini Sürdürmeye Devam Ediyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi, uzaktan eğitim döneminde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DPÜ Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi uzaktan eğitim sürecinde de hizmetlerini sürdürüyor.

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid-19 virüsü nedeniyle üniversitemizin uzaktan eğitim sistemine geçmesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi'nin etkinliklerini durdurmadı. Kütüphanemiz hizmetlerini sürdürmeye ve öğrencilerimiz ile akademisyenlerimizi elektronik kaynakları ile desteklemeye devam ediyor.

Salgının başlamasıyla abone olunan veri tabanlarına üniversitemiz dışından erişim için gerekli çalışmaları tamamlayan Kütüphanemiz, kullanıcıların bulundukları yerden elektronik kaynaklara ulaşabilmesi için gereken belgelere internet sitesinde yer alan Uzaktan Erişim sekmesinde yayımladı.

Elektronik kaynakların öneminin arttığı salgın sürecinde Kütüphanemiz, üye olduğu veri tabanlarının sayısını artırmaya da yönelerek, 2020 yılı başında 46 olan veri tabanı sayısını 56’ya yükselterek ulaşılan elektronik kitap sayısını 2,5 kat artırdı. Bunun yanında çeşitli yayınevleri ile geniş kitlelerin erişimine açılan sanal kütüphanelerden derlenen bilgilerle yeni bir sayfa hazırlandı.

Tüm dünyanın gündeminde olan Covid-19 ile ilgili araştırma yapmak isteyenleri de unutmayan Kütüphanemiz, internet sitesindeki E-Kaynaklar başlığı altında hazırladığı Covid-19 Bilgi Kaynakları sayfasını sürekli güncel tutarak okumalara ve hazırlanan bilimsel çalışmalara destek sunuyor. Öğrenci ve akademisyenlerimiz salgın sürecinde internet üzerinden verilen eğitimlere de yine E-Kaynaklar sekmesi altında bulunan Online Eğitimler-WEBİNAR sayfasından erişebilecekler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Nisan 2020, Çarşamba / 2531 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler