Kurtoğlu: Biyopolitik Savaşlar Milli Güvenliğimizi Tehdit Ediyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Risk Topluluğu ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Kurtoğlu Biyopolitik Savaşlar ve Türkiye’nin Milli Güvenliği konulu konferansta öğrencilerimizle bir araya geldi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Biyopolitik Savaşlar ve Türkiye’nin Milli Güvenliği Konferansı düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültemizde düzenlenen ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültemizin (KUBFA) Dekanı Prof. Dr. Aydın Kayabaşı, DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUNU SU"

Konferansta konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Kurtoğlu, yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu belirterek, "Suriye, Irak ve Libya bu dünya düzeninde önemli yer teşkil edecek ve bu durum Türkiye’nin gelecek 30 yılını meşgul edecek. Bu düzeni dizayn etmek isteyenlerin karşısında, milli güvenliği tehikeye girecek olan Türkiye’nin dış politikada çok dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Dr. Ramazan Kurtoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm terör örgütleriyle mücadele edebileceğini belirterek, “PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ ve türevlerinden daha değişik bir savaşla karşı karşıyayız. Çünkü bunların bu devlet hakkından gelir. Hele hele Türk milleti birlik olduğunda” dedi. Kurtoğlu dünyada su sorununa ve su savaşlarına dikkat çekerek de şunları söyledi: “İnsanın oksijenden sonra en çok ihtiyacı olan nedir, sudur. Dünyadaki tatlı suyun sadece yüzde biri kullanılabilir su. Bu yüzden dünyanın en büyük sorunu su sorunudur" şeklinde konuştu.

"BİYOPOLİTİK SAVAŞLARDA HEDEF ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE"

Kurtoğlu, “Dünyada biyopolitik savaşlar yaşanıyor, bu biyopolitik savaşlar, hem insan sağlığını ve hayatını hem de ülkelerin geleceğini tehdit ediyor" diyerek şöyle devam etti:

Biyopolitik savaşları yönetenler insan sağlığını ve ekolojik dengeleri bozacak gelişmelerle kasalarını doldurup sömürü düzenlerini sürdürüyorlar. Birçok sektörde bu savaşlarla sömürü düzenlerini sürdürürlerken, ülkelerin milli güvenliğini de tehdit ediyorlar. Türkiye’de bu tehditlere maruz kalan en başta gelen ülkelerin başında gelmektedir.

"ÜLKEMİZİN VE NESLİMİZİN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA"

Türkiye’nin biyopolitik savaşlar konusunda politikalarını gözden geçirmesinin önemine değinen ve Türkiye nüfusunun gıda terörünün taarruzu altında olduğunu söyleyen Kurtoğlu, “Türkiye, küresel sermayenin sömürü düzeni olan ilaç, GDO’lu gıdalar ve finans alanında oynadığı stratejik oyunlara karşı gerekli tedbirleri almak zorundadır. Bu konuda devlet idarecilerine gerekli uyarılarda bulunuyorum. Bu oyunları ve sömürü düzenlerini kurgulamak isteyen bu güçler için insan hayatının hiç önemi yoktur. Bunlar her yönüyle sömürü düzenlerini sürdürmek, kendi politikalarını uygulamak ve iş birlikçiler oluşturarak uygulatmayı istemektedirler. Bunlar en önemli kaynaklarımız olan tarımımızı yok etmek istemektedirler" ifadelerini kullandı.

Hazır gıdaların büyük tehlike olduğunu kaydeden Kurtoğlu, "GDO’lu ürünlerle gelecek nesillerimizin varlığı, sağlığı tehdit altında. Devletimiz bu tehlikeleri görerek bunlara karşı ciddi bir tohum ve sağlık politikaları belirleyip uygulamalıdır. GDO’lu tohumların ülkeye girişine karşı gerekli önlemi almalıdır. Küresel oyun kurucular, ellerindeki her türlü argümanı acımasızca kullanarak hem gelecek nesillerimizi, hem ekonomimizi hem de ülkemizin milli güvenliğini tehdit etmektedirler. Hazır gıdalarda östrojen patlaması var. Ülkemizin ve nesillerimizin geleceği adına bu tehdit ve tehlikeye karşı uyanık olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"GDO'LU ÜRÜNLER VE İLAÇLARLA BAĞIMLILIK OLUŞTURULUYOR"

Son olarak ilaç sektöründeki tehlikelere değinen Kurtoğlu, "Ülkemizde özellikle antidepresan kullanımı dünya ortalamasının çok üzerinde. Bu konuya da gereken dikaktin verilmesi gerekiyor. GDO'lu ürünlerle ve ilaç bağımlılığı oluşturularak insan sağlığının bozuyorlar. Küresel sermaye, GDO'lu ürünler ve sektördeki ilaçlara bağımlılık oluşturarak, insanların ve gelecek nesillerin sağlığıyla oynuyor. Yediklerimizin farkında olmamız gerek, GDO'lu gıdalardan uzak durmalıyız" dedi.

Konuşma sonrası öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayan Dr. Ramazan Kurtoğlu ayrıca öğrencilerimize okul sonrası iş hayatı ile ilgili tavsiyelerde de bulundu.

Kurtoğlu, konuşmasının sonunda etkinliğin gerçekleştirilmesine sundukları katkı ve ilgilerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a, KUBFA Dekanımız Prof. Dr. Aydın Kayabaşı'na ve DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. A. Bülent Gül'e teşekkür ederek, önümüzdeki dönemlerde tekrar üniversitemize gelmek istediğini söyledi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Aydın Kayabaşı, Dr. Ramazan Kurtoğlu’na plaket sunarak katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerini iletti.

KURTOĞLU'NDAN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Kurtoğlu, ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ı da makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında rektörümüze DPÜSEM Müdürümüz Öğr. Gör. Bülent Gül eşlik etti.

Rektörümüz öğrencilerimize aktardığı bilgilerden ve ziyaretlerinden dolayı Kurtoğlu'na teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mart 2020, Pazartesi / 1244 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler