Lisansüstü Öğrencilerimize Destek Müjdesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile Kamu - Üniversite - Sanayi İş Birliği kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrencilerimizin Kütahya sanayi sektörüne yönelik yapacakları yüksek lisans ve doktora tezlerine desteklerin iki yıl daha sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü öğrencilerinin Kütahya sanayisine yönelik yaptıkları tez çalışmalarına verilen desteğin iki yıl daha uzatılması imzalanan protokolle karara bağlandı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, DPÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer ve Oda temsilcileri katıldı. İmzalanan protokol ile tez teşvik ikramiyesi yüksek lisans tezlerinde 10 ayda brüt 5 bin TL, doktora tezlerinde ise brüt 8 bin TL olarak belirlendi.

ÖZOTRAÇ: ÖĞRENCİLERİMİZE ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN İHTİYACI VAR

Toplamda 25 teze kadar verilecek destek için atılan imza töreninde konuşan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, eğitimin sadece üniversite bitirmekle sınırlı olmadığına dikkat çekti.

Oda olarak eğitime önem verdiklerini söyleyen Başkan Özotraç, şunları kaydetti:

Öğrencilerimize şehrimizin ve ülkemizin ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Üniversitemizin bu yöndeki çabalarına destek vermek istiyoruz. Ülkenin kalkınabilmesi insanın insanı iyi eğitmesiyle mümkün. Bunun da yüksek lisans ve doktoraya açılacak kapılarla hayata geçmesi daha etkili olacaktır.

UYSAL: KÜTSO'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Üniversite olarak her zaman daha ileriyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kâzım Uysal, yapılan protokolün önemini vurguladı.

KÜTSO'nun bizim öğrencilerimizi desteklemek için yaptıkları bu katkıyı çok önemli buluyorum. Bu Kütahyamız için önemli bir milat. Bu katkılar bize şevk veriyor. Bu teşviğin de çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu nedenler başta başkanımız olmak üzere Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine ve temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Şubat 2020, Salı / 1307 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, dpü engelsiz öğrenci birimi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler