Prof. Dr. Kazım Uysal Söyleyeceklerimiz Var’a Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Afyonkarahisar’ın yerel televizyon kanalı olan Kanal 3’te yayımlanan Güngör Avcıoğlu’nun sunduğu Söyleyeceklerimiz Var programının konuğu oldu.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kanal 3'te yayımlanan Söyleyeceklerimiz Var programının konuğu oldu.

Gazeteci Güngör Avcıoğlu tarafından sunulan programa katılan Prof. Dr. Kâzım Uysal, konuşmasına özgeçmişinden ve Üniversitemiz hakkında genel bilgilerden söz ederek başladı. Daha sonra da Avcıoğlu'nun Üniversitemiz ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ENGELSİZ ÜNİVERSİTE YOLUNDA DAHA ÇOK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

Üniversitemizin engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan da bahseden Uysal, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi engelsiz üniversite olma konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Bunun karşılığını yeni aldık. 3 Aralık 2019 Dünya Engelliler Günü'nde Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'un elinden Eğitim Alanında Erişilebilirlik ödülünü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak almış bulunuyoruz. Şu anda 12 binamız erişilebilir bina durumunda. Çok kısa bir süre sonra da kendimize Engelsiz Üniversite diyeceğimiz noktaya da geleceğiz. Elbette binaları engelsiz hâle getirmek çok önemli. Ancak biz engelsiz üniversite yolunda EYBİS, EBA gibi dijital çalışmalar da yapıyoruz. Örneğin görme engelli bir kardeşimiz, kullandığı navigasyon uygulamasıyla yerleşkemiz içinde binalara sorunsuz bir şekilde ulaşabiliyor" dedi.

Engelsiz Üniversite yolunda çalışmamızı 'Birileri bizleri ödüllendirsin, alkışlasın' anlayışıyla yapmıyoruz. Bu çalışmaları kültürümüz gereği insana verdiğimiz değer gereğince yapıyoruz. Bu başarımızda da Engelli Öğrenci Birimimizin Koordinatörü Ali Osman Altınay'ın emekleri büyüktür. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yolda daha önemli çalışmalara da imza atacağız" şeklinde konuştu.

DPÜ'YE YENİ BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR GELİYOR

Üniversitemizde yeni akademik yılda yeni bölüm ve programlar açılacağının müjdesini veren Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Yakın zaman önce Ankara'daydım. Bu dönemde Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerin yeni bölüm isteklerini karara bağlıyor. Biz çok sayıda talepte bulunduk ancak elbette YÖK belirli ölçütler gözeterek karar veriyor ve açıkçası bu işi de iyi yapıyor" dedi.

Üniversitemizin isteklerinin de büyük ölçüde kabul gördüğünü söyleyen Rektörümüz, "26 lisansüstü program açma hakkı elde ettik. Meslek yüksekokullarımızın neredeyse tamamına programlar eklendi. Lisans programlarımıza da yeni dönemde eklenecek bölümler olacak. Yeni bölümlerin Üniversitemize, şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BİLİM AKIL VE VİCDANLA HAREKET EDERSEK BU ACILARI YAŞAMAYIZ"

Konuşmasında yakın zamanda Elazığ'da yaşanan depreme de değinen Uysal, "Öncelikle depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralanan vatandaşlarımız başta olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Deprem yaşamın bir gerçeği. Dünyada yaşamın var olması depremler sayesinde mümkün. Burada 'Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeği önümüze çıkıyor. İnşallah devletimiz de bu yönde yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ülkemizdeki tüm binaları sağlam ve yaşanabilir hâle getirecektir. Bu çok zor değil. Yeter ki bu konuya bilim, akıl ve vicdan çerçevesinde bakalım" şeklinde konuştu.

"Yaşanan bu acı olay ülkemizi bir kez daha bir araya getirdi" diyen Prof. Dr. Uysal, "Deprem haberini alır almaz 'Biz de orada olmalıyız' dedik ve hemen AFAD gönüllülerinden oluşan öğrenci ve akademisyenlerimizle Elazığ'daki çalışmalara katıldık. Allah, inşallah böyle bir acıyı milletimize bir kez daha yaşatmaz" diyerek sözlerini noktaladı.

ÜÇ REKTÖR AFYONKARAHİSAR'DA BULUŞTU

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Afyonkarahisar'da katıldığı televizyon programının öncesinde Afyonkarahisar'daki iki üniversitenin rektörüyle bir araya geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey ile yemekte buluşan Rektörümüze, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Atilla Batur da eşlik etti.

Sohbet şeklinde geçen görüşmede Rektörler, üniversitelerinde yürütülen çalışmalar ve ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Şubat 2020, Cumartesi / 2149 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler