DPÜ ile Pearson Arasında Protokol İmzalandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, dünyada binin üzerinde kurumla çalışan eğitim çözümleri şirketi Pearson ile uluslararası tanınırlığa sahip bir kalite güvencesi ve akreditasyon sistemi olan Pearson Assured belgesi alınabilmesi için ilk adım olan protokolü imzaladı.

Üniversitemiz ile Pearson arasında protokol imzalandı.

Üniversitemizin Rektörlük makamında gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Burcu Akdeniz ile Pearson Akreditasyon Yetkilisi İsmail Cem Sezer ve kurum temsilcisi Ahmet Şahin katıldı.

Törende Prof. Dr. Kazım Uysal ve İsmail Cem Sezer’in iki kurum adına imzaladığı protokol ile Üniversitemizin kalite ve uluslararasılaşma çalışmalarına önemli katkıları olacak büyük bir adım daha atıldı.

İki kurum arasında başlayan sürecin sonunda Yabancı Diller Yüksekokulumuz dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson tarafından geliştirilen, uluslararası tanınırlığa sahip bir kalite güvencesi ve akreditasyon sistemi olan Pearson Assured Belgesi almaya hak kazanacak.

MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZ FAYDALANACAK

Pearson Assured Belgesi’ne sahip olmak en çok Yabancı Diller Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin kariyerlerine olumlu etki edecek.

İmzalanan protokolle akreditasyon süreci tamamlanan eğitim kurumlarında olduğu gibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri de uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip ‘Pearson Assured Sertifikası’ almaya hak kazanacaklar. Öğrencilerimizin kazandıkları sertifikalar, dünyanın pek çok yerinde kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacak.

Bu protokol ile başlayan sürecin sonucunda Yabancı Diller Yüksekokulumuzun eğitiminin kalitesi uluslararası düzeyde belgelenmiş olacak, hazırlık eğitimini başarı ile tamamlayarak Pearson Assured sertifikası almaya hak kazanan öğrencilerimiz dünya çapında yabancı dil becerilerini belgeleyebilecek ve kariyerleri boyunca bu ayrıcalıktan faydalanabilecekler.

PEARSON BİNİN ÜZERİNDE KURUMLA ÇALIŞIYOR

Yaklaşık yüz ülkede faaliyet gösteren Pearson tarafından sağlanan bu kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, dünya standartlarında geliştiriliyor ve uluslararası düzeyde kabul görüyor. Ağırlıklı olarak İngiltere, ABD, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinde olmak üzere dünya çapında binden fazla kurum ile birlikte çalışan Pearson, ülkemizde 40’ın üzerinde üniversitenin uluslararası akreditasyonunu sağlamayı başardı.

Sürecin sonunda Yüksekokulumuz kalite akreditasyon çalışmalarının ivmesi artarken, üniversitemizin uluslararası düzeyde tanınırlığı ve itibarına da katkı sağlanacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ocak 2020, Perşembe / 1882 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler