Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencimizin Tipografisi DeviantArt’ta

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencimiz Ömer Faruk Çiftçi’nin bitirme tezinde yer alan ‘Turkish Flag Typo’ adlı tipografisi dünyanın en büyük fotoğrafçılık sitesi olan DeviantArt’ta tanıtıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencimiz Ömer Faruk Çiftçi’nin ‘Turkish Flag Typo’ adlı tipografisi dünyanın en büyük fotoğrafçılık sitesi olan DeviantArt’ta tanıtıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencimiz Ömer Faruk Çiftçi’nin bitirme tezinde yer alan ve DeviantArt’ta yayınlanan ‘Turkish Flag Typo’ adlı tipografisi büyük ilgi gördü. Tipografi bölümünde tanıtılan bu eserde, Türk isimlerinden bir kolaj hazırlayan öğrencimiz, Türk bayrağını çizerek ‘Mehmetçik’ yazdı. Turkish Flag Typo adlı eserde ‘Hepimiz Bir Türk Askeriyiz’ mesajını veren öğrencimiz, tipografisini Türk askerleri ve Türkiye için yaptığını ifade etti.

DEVINART HAKKINDA

DeviantArt, internet ortamında bulunan bir sanat ortamı ve sanatçı topluluğu olarak tanıtılıyor. Kısaca ‘dA’ olarak yazılıyor. 2000 yılında Scortt Jarkoff ve Matthew Stephens tarafından kurulan DeviantArt’ın şimdiki CEO’su Angelo Sotira,  DeviantArt sitesinin kuruluş amacını sanat çalışmalarını sergilemek, eleştirmek ve geliştirmek olarak anlatıyor. 2006 yılından itibaren de dünyanın en büyük fotoğraf sitesi olarak bilinen bu sitede 5 milyonun üzerinde kullanıcı, tam 18 milyonun üzerinde de özel çalışma yer alıyor.

Yılda 36 milyon kişi tarafından ziyaret edilen bir sitede, üstelik teröre karşı bir kampanya niteliğinde hazırlanmış olan böylesine bir çalışmaya katılmaktan duyduğu heyecanı dile getiren öğrencimiz Ömer Faruk, eserinin bir hafta içinde 6 bini aşkın sanatsever tarafından tıklandığını da dile getirdi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Ocak 2010, Perşembe / 697 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler