Sualtı Hokeyinde Şampiyonlar Belli Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun düzenlediği Sualtı Hokeyi 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluğa erkeklerde Denizkızı, kadınlarda İstanbul Bilimsel Yüzme ulaştı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Kütahya'da düzenlenen Türkiye Sualtı Hokeyi 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonasında şampiyonluğa Denizkızı ve İstanbul Bilimsel Yüzme ulaştı.

Üniversitemizin Olimpik Yüzme Havuzu'nda ve TSSF'nin 2019 yılı faaliyet programında yer alan organizasyon kapsamında düzenlenen kadın ve erkeklerde 32 takımın madalya ve kupa için mücadele verdiği turnuvanın ödül törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Adnan Ersoy, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Halil Girgin, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz, BESYO öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Acet,  federasyon yetkilileri, sporcular ve sporseverler katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen ve 4 gün süren karşılaşmalarda, kadınlarda birinciliği İstanbul Bilimsel Yüzme Spor Kulübü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, üçüncülüğü de Deniz Yıldızları Kulübü elde etti.

Şampiyonanın erkekler kategorisinde ise Denizkızı Külübü birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ikinci, Deniz Yıldızları da üçüncü oldu.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Dört gün boyunca sizlere burada güzel bir ev sahipliği yapmaya çalıştık. Bu ve bunun gibi organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yeni dönemde de gerek Kütahya gerekse Üniversitemiz olarak Federasyonumuzun bu gibi şampiyonalarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyorum. Elbette bu bir yarışma ve her takımın bir derece elde etmesi gerekiyor. Ben tüm takımları elde ettikleri dereceden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Derece elde eden takımlara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Aralık 2019, Pazartesi / 1079 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler