Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası DPÜ’de

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

DPÜ Olimpik Yüzme Havuzu, Sualtı Hokeyi 19 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda süren Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Hokeyi 19 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası’nda kadınlarda 12, erkeklerde 22 spor kulübü şampiyonluk için yarışıyor.

ŞAMPİYONANIN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Olimpik Yüzem Havuzumuzda düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Rektörümğz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz, federasyon temsilcileri, sporcular ve sporseverler katıldı.

Törende konuşan Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, "Bu turnuvanın Kütahya'da düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Tüm sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gelecek dönemde yeni turnuvalara da şehrimizde ev sahipliği yapmayı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖZEN: NEFES KESECEK MÜCADELELER İZLEYECEĞİZ

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılan tüm kulüplere teşekkür ederek, başarılar diledi. 

Doç. Dr. Şahin Özen, “Umuyorum ki gençlerden oluşan takımlarımız, arzu ettikleri performansları ortaya koyacaklar. Nefes kesen güzel mücadeleler izleyeceğiz. Genç sporcularımızı uluslararası başarılara hazırlamak için yeni sezonda birçok yarışma ve etkinliğimiz olacak. Şampiyonluk organizasyonunda her yıl önemli katkılarda bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne, Spor Genel Müdürlüğümüze, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Kütahya Belediye Başkanlığına sualtı topluluğu üyelerimiz adına çok teşekkür ederiz” dedi.

UYSAL: TÜM SPORCU ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise "Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun düzenlediği bu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Siz gençlerin sporla, sanatla uğraşması bizleri çok mutlu ediyor. Sizleri tebrik ediyorum. Spor sayesinde sağlığınızı koruyor ve yaşıtlarınıza örnek oluyorsunuz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde gelecek dönemde çok daha fazla turnuvaya ev sahipliği yapma dileklerimi sunuyor, turnuvada yarışacak tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

19 Aralık'ta başlayan Sualtı Hokeyi 19 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası'nın kapanış ve madalya töreni ise 22 Aralık Pazar saat 14.00’te Olimpik Yüzme Havuzumuzda yapılacak.

SUALTI HOKEYİ NASIL OYNANIR?

Sualtı hokeyi palet, maske, şnorkel, eldiven gibi temel ekipmanı giymiş altışar kişiden oluşan iki takım oyuncuları arasında ve yüzme havuzu dibinde oynanan bir spordur.

Oyunun amacı, havuz dibinde bir sualtı hokey sopası yardımıyla kurşun üzerine kauçuk kaplamadan üretilen pak denilen topun sürülerek ve paslaşılarak karşı takımın kalesine gol atmaktır.

Dört oyuncu her an oyuna girecek şekilde yedekte bekler. Oyuncu değişimi sınırsız ve serbesttir. Çok yorucu ve oldukça efor harcanması gereken bir spor olduğu için sürekli oyuncu değişikliği yapılır.

Hokey sopasını tutmayan serbest elin, kural dışı kullanılması, pak’ı elle veya sopayı yanlış bir şekilde kullanarak ilerletme, rakip oyuncuya kasıtlı yapılan engelleme, çarpma ve önünü kesme, yedek veya cezalı oyuncunun kural dışı havuza girmesi (rakibin üzerine doğru atlama, balıklama atlama) gibi durumlar ise faul sayılır. Bunlar kasıtlı ve çok şiddetli olursa 2 veya 5 dakika oyundan uzaklaştırma cezası verilir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Aralık 2019, Cuma / 1781 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler