DPÜ EHAT’tan Örnek Proje

DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu öğrencileri, daha önce başlattıkları Farkında Ol Engel Olma projesini toplu taşıma araçlarına taşıyarak engelli bireyler için kullanılan ifadelerin kişiler arasında doğru biçimde aktarılması için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu öğrencileri Kütahya'daki toplu taşıma araçlarında Farkında Ol Engel Olma projesini uygulamaya başladı.

Proje kapsamında Kütahya'daki özel halk otobüslerine engelli bireyler için kullanılan ifadelerin düzeltilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz hazırladıkları dört farklı bilgilendirme kartına yazdıkları ifadelerle vatandaşlarımızda farkındalık oluşturma ve bilinçlendirmeyi hedefliyor.

DPÜ EHAT üyesi öğrencilerimizin hazırladığı kartlarda 'Kör değil, Görme Engelli', 'Sağır değil İşitme Engelli', 'Deli değil, Zihinsel Engelli' ve 'Sakat değil, Fiziksel Engelli' ifadeleri yer alıyor.

Projenin tanıtım etkinliği için Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki Kütahya Belediyesi otobüs terminaline gelen öğrencilerimiz burada özel halk otobüsleri kooperatifine ait iki otobüse toplumda farkındalık yaratacak kartları astılar.

DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğunun Onursal Başkanı Hasan Düşgül, DPÜ ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi başta olmak üzere Bayburt, Çukurova ve İzmir Bakırçay Üniversitelerinde de Engelsiz Hayat Toplulukları kurulduğunu ve projelerini bu illere de yaymaya planladıklarını ifade etti.

"Engelli bireyler hakkında kullanılan yanlış ifadelerin düzeltilmesi amacıyla bu projeyi hazırladık" diyen Hasan Düşgül, "Engelli bireylere yöneltilen yanlış ifadeler bazen kırabiliyor, rencide edebiliyor. İçeriğinde uyarıcı ifadeler bulunan yazıları toplu ulaşım araçlarına insanların görebileceği ve dikkatini çekebileceği yerlere asıyoruz. Yanlış kullanılması nedeniyle dalga konusu olan bu ifadelerin doğrularını yazıp insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu gibi durumlarla sıkça karşılaştığımız için toplumu bilinçlendirerek değişimin bir parçası olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kütahya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Aziz Gürbüz de yaptığı açıklamada Farkında Ol Engel Olma projesine destek verdiklerini anlattı.

Projenin faydalı olacağına inandığını kaydeden Aziz Gürbüz, "Bu yazıları halk otobüslerine takmalarına izin verdik. Çünkü engelli vatandaşlarımız için kullanılan yanlış ifadeler onları çok üzüyor. Öğrencilerimizin bu girişiminin vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Aralık 2019, Salı / 3102 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler