DPÜ Öğrencileri Kütahya’da Müzik Sınıfı Açacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu tarafından düzenlenen ve Çocuklar İçin Çal Derneğinin desteğiyle Kütahya’da bir ilkokulda müzik sınıfı açılmasını sağlayacak olan Çocuklara Destek adlı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Çocuklara Destek etkinliği düzenlendi. 

Eğitim Fakültemizdeki Mavi Salon'da düzenlenen konferansta Çocuklar İçin Çal Derneği Başkanı İbrahim Yalçın öğrencilerimizle bir araya geldi.

Mardin’de sokak sanatçılığı yaparak çocukların kendilerini müzikte geliştirmeleri için üniversite öğrencileri ile iyilik hareketi başlatan İbrahim Yalçın, ‘Çocuklar İçin Çal’ projesinin bir süredir devam ettiğini, şehir şehir, köy köy çocukların olduğu her yere gidip çocuklara müziği, sanatı, tiyatroyu, bilim ve teknolojiyi aynı zamanda sevgi ve insanlığı götüren bir proje olduğunu söyledi.

Yalçın, "2018’den bu yana dernek oluşum sürecine girdik. Amacımız dezavantajlı bölgelerde çocuklarımızı sanatla buluşturmak. Biz altyapımızda aynı zamanda müzik sınıfları açan Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu dezavantajlı bölgelerde müzik sınıfları açan bir oluşumuz. Türkiye’nin yaklaşık 55 şehrinde ekiplerimiz var. Her ekip koordinasyonlu bir şekilde genel merkeze bağlı çalışıyor. Bugüne kadar köy okullarına 8 ilde 13 tane müzik sınıfı, 2 bin çocuğu giydirdik aynı zamanda 10 tane kütüphane ve birçok çocuğun hayatına ufakta olsa dokunmaya çalıştık. Ülkenin geleceğinin sanatla daha güzel bir noktaya geleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULUNDA MÜZİK SINIFI AÇACAĞIZ"

Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu Başkanı Burak Yalçın, "Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu olarak Kütahya Fevzi Çakmak İlkokuluna açmayı planladığımız müzik sınıfı için Çocuklar İçin Çal derneği destekçimiz oldu. Bu bağlamda, ilkokulumuza toplamda 8 bağlama 4 gitar bağışlayacağız. Ayrıca 17 Aralık günü saat 14.00'te Fevzi Çakmak İlkokulunda müzik şenliği düzenleyeceğiz" dedi.

Etkinliğin sonunda Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu tarafından İbrahim Yalçın'a teşekkür belgesi sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Aralık 2019, Pazartesi / 1140 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler