Kızılay Tavşanlı Şube Başkanı Serdaroğlu’ndan Rektörümüze Ziyaret

Kızılay Tavşanlı Şube Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Prof. Dr. İsmet Çelik ve Kızılay Şube Başkanı Mümtaz Serdaroğlu ile bir araya geldi.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Serdaroğlu'na DPÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Çelik eşlik etti.

Görüşmede Rektörümüz 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulan Kızılay'ın, kurulduğu tarihten itibaren savaşta ve barışta ülkemizin sıkıntılı günlerinde varlığını göstererek insanlığa çok büyük katkılar sunduğunu belirterek Kızılay Tavşanlı Şubesi özelinde tüm Kızılay teşkilatına ve şube başkanı Mümtaz Serdaroğlu ve öğretim üyemiz Prof. Dr. İsmet Çelik'e teşekkür etti.

Serdaroğlu da Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetlerinde aktif faaliyet gösteren ve insanların en zor anlarında barınma, yemek ve sağlık gibi ihtiyaçlarına destek sağlayan Kızılay teşkilatı adına Prof. Dr. Uysal'a ve öğretim üyemiz Çelik'e desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Görüşme sonunda Rektörümüz, tasarımı Prof. Dr. İsmet Çelik başkanlığında Makine Mühendisliği bölümümüz tarafından yapılan ve Üniversitemizin, Kızılay'ın çalışmalarına ve tanıtımlarına katkı sağlamak amacıyla Kızılay ile iş birliği içinde ürettiği kumbara özelliği de olan nostaljik Kızılay çadırı maketinin ilk örneğini Tavşanlı Kızılay Şube Başkanı Serdaroğlu’na sundu.

Serdaroğlu da kendisine sunulan hediyeden dolayı Rektörümüze ve Prof. Dr. İsmet Çelik'e teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Kasım 2019, Cuma / 1437 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler