AKUT Başkanı Şalcı’dan Kütahya Teknik Bilimler MYO’da Seminer

DPÜ Kütahya Teknik Bilimler MYO, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü tarafından düzenlenen ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı’nın konuşmacı olarak katıldığı Afet Yönetiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi ve Arama Kurtarma Derneği - AKUT Örneği konulu seminere ev sahipliği yaptı.

DPÜ Kütahya Teknik Bilimler MYO'da Afet Yönetiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi ve Arama Kurtarma Derneği - AKUT Örneği konulu seminer verildi.

MYO Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı'nın konuşmacı olduğu seminere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Akif Yılmaz, Kütahya KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, Kütahya İtfaiye Müdürü Nihat Saltık, Üniversitemizin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, endüstriye ve diğer sektörel kuruluşlara nitelikli insan gücü yetiştirmeyi misyon edinen bir meslek yüksekokulu olduğumuzu vurgulayarak "Eğitim faaliyetlerimiz sadece meslek yüksekokulumuz derslik, atölye ve laboratuvarlarıyla sınırlı değil. Öğrencilerimizi sektörün önde gelen yetkilileriyle de bir araya getirerek vizyonlarını genişletme hedefiyle bu tür etkinliklerin sürdüreceğiz" dedi.

AKUT’un özellikle 1999 Marmara depreminde hayat kurtarmaya yönelik faaliyetlerinden övgüyle söz eden Erdem, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın konuşmasında "AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı’yı Üniversitemizde görmekten memnuniyet duyuyorum. Ben, 1999 Marmara depremini bizzat yaşadım. Arama ve kurtarmanın bu tür felaketlerde son derece önemli ve bu kutsal görevi AKUT gönüllülük esasıyla yerine getiriyor. Meslek yüksekokulumuzda düzenlenen bu tür faaliyetlerin öğrencilerin vizyonunu genişletmesi adına son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Ben de Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarından sorumlu rektör yardımcısı olarak her zaman siz öğrencilerimizin yanındayım ve kapım sizlere her zaman açık" ifadelerini kullandı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Recep Şalcı, ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının afet yönetiminde üstlendikleri görevler hakkında bilgi verdi.

AKUT olarak gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonları hakkında konuşan Şalcı, ülkemizin afet yönünden risk teşkil eden bir coğrafyasının olması nedeniyle resmi kurumların yanında gönüllü sivil toplum örgütlerinin de yer almasının önemini dile getirerek öğrencilerimizin sivil toplum kuruluşlarına gönüllü olmalarının önemine değindi. Kütahya’da da AKUT gönüllülerini görmek istediklerini dile getiren Şalcı, bu konuda çalışma başlattıklarını söyledi.

Ekinliğin sonunda, katkılarından dolayı AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı’ya Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem tarafından Teşekkür Belgesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından seramik tabak sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2019, Pazartesi / 1274 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, @osmaniye,

Bu Kategorideki Diğer Haberler